PIKADO

Hrvatska pikado senzacija: Boris Krčmar pobijedio desetog igrača svijeta

Foto: PDC

HRVATSKI pikadist Boris Krčmar u prvom kolu PDC Summer Seriesa pobijedio je veliko svjetsko ime pikada Davea Chisnalla sa 6:2.

Boris "The Biggest" Krčmar ove je sezone ponovno među pikado elitom u PDC-u (Professional Darts Corporation), a sad je pokazao zašto je višestruki svjetski i europski prvak u 'soft tip' pikadu.

Pobijedio je četvrtfinalista Svjetskog prvenstva i desetog igrača svijeta Davea Chisnalla. Pauza zbog koronavirusa došla je kraju i najbolji svjetski pikadisti vratili su se u Milton Keynes u Velikoj Britaniji gdje se održava zadnji dan PDC Summer Seriesa.

Na pragu povijesnog rezultata

Ova priredba uključuje pet turnira zaredom, a Krčmar nije imao sreće u prva četiri dana. Prvo je izgubio od četvrtog igrača svijeta Roba Crossa i to sa 6:5, a drugog dana svladao je Meiklea 6:2, da bi zatim izgubio od Daryla Gurneyja, sedmog igrača svijeta sa 6:1.

Sljedećeg dana je gubio od Raffertyja, a onda je isto prošao i protiv Rickyja Evansa. Sada ima priliku ostvariti osobni rekord na Touru jer je izbacio najboljeg igrača sa svoje ploče te ga sada čeka Nizozemac Martijn Kleermarkes, 99. igrač svijeta.

Pročitajte više