Hrvatska pobijedila Argentinu 5:0 u United Cupu

Foto: EPA

HRVATSKA teniska reprezentacija pobijedila je Argentinu 5:0 u dvoboju skupine F United Cupa, ekipnog mješovitog natjecanja u australskom Perthu. Petra Martić pobijedila je Argentinku Nadiu Podorsku 6:2, 4:6, 6:1 i donijela Hrvatskoj pobjedu, potom je Borna Gojo svladao 75. igrača svijeta Federica Coriu 7:6 (5), 6:4, da bi konačnih 5:0 donio par Gojo-Tara Wurth slavljem nad Podoroskom i Etcheverryem 1:6, 6:4, 10:4.

Jučer je hrvatska teniska reprezentacija povela 2:0 protiv Argentine u skupini F. Donna Vekić je u prvom dvoboju pobijedila Argentinku Mariu Carle 6:0, 6:4 za 70 minuta igre, a drugi bod donio je Borna Ćorić trijumfom nad Franciscom Cerundolom 7:5, 6:4.

U ovoj skupini je i Francuska, koja je ranije svladala Argentinu 5:0. Pobjednik skupine F bit će poznat u sljedeća dva dana, nakon susreta Hrvatske i Francuske. U ponedjeljak Borna Ćorić dočekuje Arthura Ridnerknecha, a Donna Vekić ide na Alice Cornet, dok u utorak Gojo igra protiv Adriana Mannarina, a Petra Martić s Caroline Garcijom.

Pročitajte više