Hrvatska krenula u Grčku po Svjetsko prvenstvo

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKA nogometna reprezentacija poletjela je prema Grčkoj gdje će u nedjelju igrati uzvratnu utakmicu doigravanja za Svjetsko prvenstvo. Nakon uvjerljive pobjede 4:1 na Maksimiru, Zlatko Dalić i njegovi igrači su na korak do Rusije, ali izbornik tvrdi da neće biti opuštanja.



Mandžukić je bolje, ali i dalje upitan

U povijesti dodatnih kvalifikacija za svjetska i europska prvenstva nitko nikada nije nadoknadio poraz od tri gola razlike. Međutim, bez obzira na sjajan rezultat maksimirskog ogleda, hrvatski izbornik Zlatko Dalić je oprezan.

"Moramo biti jako oprezni, ali igrati na pobjedu, bez čuvanja prednosti, istim stilom kao u Zagrebu. Bit će nam jako teško, ali očekujem da ponovimo dobru utakmicu. Mandžukić je u boljem stanju nego prije prvog susreta, no odlučit ćemo poslije završnog treninga", rekao je izbornik.



"Imamo visok, ali i opasan rezultat. Ništa nije gotovo, idemo u Grčku kao da je 0:0. Može biti nezgodno, sve može krenuti u krivom smjeru iz jedne situacije ili nekog prekida. Moramo potvrditi svoju kvalitetu", dodao je Dalić i otkrio jesu li igrači umorni.

"Nije lako igrati nakon tri dana, ali naučeni su na takav ritam. Znaju koliki je ulog, plasman na Svjetsko prvenstvo, i bilo bi šteta propustiti priliku nakon što su napravili dvije velike stvari, u Kijevu i Zagrebu. No euforije nema, kao što ne smije biti ni tragedije. Moramo ići korak po korak, a malo ćemo proslaviti ako uspijemo proći u Pireju", rekao je Dalić.

Hrvatska će biti smještena u Ateni, odradit će danas jedan trening, a utakmica se igra u Pireju u nedjelju od 20:45 sati. 


 

 

Pročitajte više