Hrvatska prejaka za Dansku: "Nismo uspjeli nadmudriti supergolmana"

HRVATSKI rukometaši odigrali su najbolju utakmicu na ovom Europskom prvenstvu i izbacili branitelje naslova Dansku, koja prvi put nakon pet godina neće biti u borbi za medalju.

U napetoj i čvrstoj utakmici bolja je bila hrvatska reprezentacija, koja je odličnom igrom uspjela nadmašiti Dance. Najzaslužniji za veliku pobjedu i prolaz u polufinale bio je Mirko Alilović koji zato proglađen igračem utakmice.

Hrvatski vratar izbacio je Dansku iz borbe za medalje odličnim obranama tijekom cijele utakmice, piše portal Avisen.dk. Danski mediji, osim u Aliloviću, razlog za poraz vide u svojim krilnim igračima Christiansenu, Eggertu i Lindbergu koji nisu uspjeli realizirati većinu odličnih prilika.

"Hrvatska je bila prejaka za Dansku, koja nije uspjela nadmudriti supergolmana", piše Politiken.dk. Isti izvor piše i kako su Hrvati Dancima zadali još jedan velik udarac izjednačivši njihov rekord petim nastupom u polufinalu Europskog prvenstva. Prvo mjesto po broju nastupa u utakmicama za medalje sada dijele te dvije reprezentacije i Švedska.

"Hrvatska dočekala svoju osvetu"

Danski izbornik Ulrik Wilbek rekao je kako nije iznenađen pobjedom Hrvatske, za koju je rekao da je zaslužena.

"Trenutno nismo među najbolje četiri momčadi u Europi. Ne čudim se porazu, Hrvatska je radila pritisak tijekom cijele utakmice. Realno spadamo među šest najboljih reprezentacija i nismo na onoj razini na kojoj možemo i trebamo biti", rekao je Wilbek koji se prvi put nakon pet godina kući vraća bez medalje.


Michael Knudsen, strijelac pet pogodaka u sinoćnjoj utakmici, nadao se medalji na ovom natjecanju.

"Hrvatska nije momčad koju ne možemo pobijediti. Užasno sam razočaran i to me muči. Propustili smo previše prilika, a morali smo pokazati klasu. Sada moramo kao momčad zajedno svladati Španjolsku, jer želimo biti barem peti", rekao je danski reprezentativac.

Na službenim stranicama EHF-a piše kako je Hrvatska ostvarila željenu osvetu za poraze od Danaca na prošli natjecanjima i kako su Červarovi rukometaši dali sve od sebe u jučerašnjoj utakmici kako bi izborili polufinale.

Pročitajte više