Hrvatska reprezentacija debitira u Svjetskoj boksačkoj seriji

Foto: Pixsell (Slavko Midžor)

POVIJESNI dan stigao je u Hrvatsku s premijernim nastupom u Svjetskoj boksačkoj seriji. Hrvatski boksači svoju debitantsku sezonu otvorit će u Italiji. U petak u Firenci, s početkom u 18 sati, susrest će se s Talijanima koji iza sebe već imaju naslov prvaka u Svjetskoj seriji, priopćeno je na službenoj mrežnoj stranici Hrvatskog boksačkog saveza.
 
"Izuzetno smo sretni što ulazimo na velika vrata u svjetsko društvo. Ovo je plod dugogodišnjeg rada naših boksača, trenera, mojih suradnika, predsjednika WSB Hrvatska Mladena Mikolčevića i mene. Vjerujemo u ove momke i želim im sreću u prvom susretu", rekao je predsjedatelj Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak.
 
Direktor reprezentacija Željko Mavrović na medijskoj konferenciji izjavio je kako se "ispisuje povijest hrvatskog boksa". 
 
"Vidio sam dobru priču i u Italiju vodimo dobru petorku koja može ostvariti dobar rezultat", rezonirao je.
 
 
Debitantski nastup u Svjetskoj boksačkoj seriji ubilježit će osmerostruki hrvatski prvak Filip Poturović (56 kg), profesionalac Ivan Njegač (64 kg) i europski viceprvak do 22 godine Toni Filipi (91 kg). Hrvatsku reprezentaciju osnažit će i mlada bjeloruska nada Evgenij Karmilchik (49 kg) te Srbin Aleksa Marković (75 kg).
 
"Poslije prvog kruga znat ćemo koliko vrijedimo. Mnogi timovi su mnogo iskusniji od nas, ali poslije Olimpijskih igara mnogi su oslabljeni; neki su otišli u profesionalce, a neki završili karijeru. Isto je kao i kod nas - smjena generacija. Ne mogu se očekivati veliki rezultati u prvoj sezoni. Međutim, to ne znači da momci neće dati sve od sebe i pružiti prave boksačke mečeve", uoči odlaska u Italiju podvukao je izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Leonard Pijetraj.
 
Hrvatski reprezentativci na Apeninski poluotok zaputili su se s trenerima Tomom Kadićem, Stjepanom Bačurinom i Vitalijem Karnilauom. Sa sutrašnjim danom očekuje ih vaganje, kao i medijska konferencija. Podsjetimo, meč je zakazan za petak u 18 sati. Snimke susreta bit će dostupne na Hrvatskoj radioteleviziji u subotnjem rasporedu od 17:30.

Pročitajte više