Hrvatska s Azzurima ipak u Livornu

ORGANIZACIJSKIM mukama neumornog HNS-ovog tajnika Zorislava Srebrića došao je kraj. Tek što nam se neki dan požalio da zbog odugovlačenja s izborom grada domaćina prijateljeskog susreta s Talijanima ima velikih problema s dogovaranjem smještaja i prijevoza, iz tamošnjeg saveza stigla je službena obavijest da svjetske prvake napadamo u - Livornu.

Roberto Donadoni tako će svoju premijeru na klupi talijanske vrste odraditi na domaćem terenu, s obzirom da je dvije godine bio glavni strateg Livorna, gdje i danas omiljen među, blago rečeno, strastvenim navijačima.

Prijateljski susret odigrat će se, prema dogovoru, 16. kolovoza, a osim Donadonija, svoj debitantski nastup imat će i novi izbornik hrvatske reprezentacije. Prema najnovijim saznanjima, prezidente Vlarko Marković neće popratiti svjetski trend te će na čelo nacionalne selekcije postaviti domaćeg čovjeka.

Susret s svjetskim prvacima bit će za Hrvatsku priprema od izuzetne važnosti, s obzirom da kvalifikacije za EP 2008 počinju za manje od dva mjeseca. S pripremama su počele i ostale reprezentacije iz naše kvalifikacijske skupine, pa je shodno tome iz Moskve jutros stigla vijest o prvoj posjeti Nizozemca Guusa Hiddinka ruskom nogometnom savezu.

Hiddinkova godišnja plaća, prema izvješću  ruskih medija, iznosi čak 3 milijuna dolara, a savezu će u isplati pripomoći i gazda Chelsea Roman Abramovič.

Hrvatska će, kako je poznato, s reprezentacijom Rusije 6. rujna odigrati prvu kvalifikacijsku utakmicu za plasman na EURO 2008. godine u Austriji i Švicarskoj.

D.R.

Pročitajte više