Hrvatska sutkinja otjerala igračice od šesnaesterca. Evo što se dogodilo

Foto: Profimedia

HRVATSKA sutkinja Ivana Martinčić našla se u središtu pažnje zbog odluke u 128. minuti uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvakinja između Chelseaja i Lyona kad je zabranila svim igračicama prilaz šesnaestercu. Svima osim izvođačici penala Maren Mjelde, koja je pogodila i omogućila svojoj ekipi da naposljetku prođe među najbolje četiri.

Chelsea je u prvoj utakmici u Lyonu pobijedio 1:0, ali Francuskinje su istim rezultatom uzvratile u Londonu, pa su krenuli produžeci, u kojima je Lyon povećao prednost na 2:0, prije nego što je Martinčić u 122. minuti dosudila penal za Londončanke. No provjera VAR-a je potrajala i Mjelde se s golmanicom Lyona suočila tek šest minuta kasnije.

Igračice Chelseaja krenule su se raspodijeliti na liniji šesnaesterca zbog mogućeg odbijanca, ali hrvatska ih je sutkinja otjerala jer je utakmica zapravo već završila, odnosno čekalo se samo izvođenje dosuđenog jedanaesterca. Sve je bilo u skladu s pravilima. Mjelde je uspješno realizirala kaznu i odvela Chelsea u raspucavanje, u kojem je pobijedio 4:3 i tako izbacio braniteljice naslova.

Pročitajte više