Hrvatska u finalu Olimpijskih igara

HRVATSKI rukometaši su u finalu! Niti susjedi Mađari nisu znali kako zaustaviti ovaj pakleni stroj koji gazi sve pred sobom. Završilo je 33:31 za Hrvatsku. Na redu su Nijemci.

Izgleda da nas nitko ne može zaustaviti. Kada ne ide Vorija, ide vanjske igrače. Kada ne ide Lackovića, ide Džombu. Losert ili Šola? Svejedno. Ivana Balića uvijek ide. Postigao je devet golova i bez dvojbe je igrač utakmice.

Otrcano zvuči fraza da je najbolji igrač bila čitava momčad. No, i ovaj put je bilo tako. Ubilježena je sedma pobjeda za redom.

U najavama je bilo rečeno da će naši pobijediti ako budu igrali svoju igru na visokom nivou, kao  dosad. To se i dogodilo, Mađarska jednostavno nema toliku kvalitetu na svim pozicijama. Naši igrači niti jednog trenutka nisu ispustili vodstvo. Perez je uistinu odličan igrač, ali više od toga naši susjedi ne mogu. Želimo im sreću u borbi za broncu.

U finalu nas čeka Njemačka koja je pobijedila Rusiju 21:15. Finale je u nedjelju u 15:45.

DVORANA: Helliniko Arena
GLEDATELJA: 6000
SUCI: Arnaldsson i Vidarsson (Island)
Isključenja
Hrvatska: 6 min.
Mađarska: 4 min.
Sedmerci
Hrvatska: 4 (4)
Mađarska: 4 (2)
Hrvatska
Losert, Šola, Kaleb (1), Balić (9), Lacković (4), Zrnić, Vori (3), Dominiković, Džomba (8), Vuković, Goluža, Šprem (6), Špoljarić, Metličić (2).
Izbornik: Lino Červar
Mađarska
Fazekas, Szathmari, Perez (8), Ilyes, Diaz (5), Csaszar, Lendvay (2), Nagy (3), Mocsai, Laluska (3), Mezei (1), Gal (2), Pasztor (5), Ivancsik (1), Harsanyi.
Izbornik: Laszlo Skaliczky

Mađari su već nakon dvije minute vratili rezultat na egal. Pivot Lendvay vratio je na 6:6, no Džomba (opet iz sedmerca) i Metličić vratili su na dva razlike.

Prvi put smo imali tri razlike u 17. minuti. Kaleb je iz kontre povisio na 9:6.

I u 22. minuti je bilo tri razlike za naše (13:10). Zabrinuli smo se kada je Laluska pao na Vorija, no naš pivot ase pridigao i nastavio utakmicu. Ni minutu kasnije Balić se pri zabijanju gola ozlijedio. Ivano se ubrzo vratio u igru. Čvrsta muška igra nije mogla spriječiti našu zvijezdu.

Prvi put smo na četiri razlike otišli u 23. minuti (Šprem za 14:10), a na pet golova viška u 28. minuti (Vori iz kontre).

Pri kraju prvog poluvremena Mađarska se vratila u susret, pa se s 18:16 za Hrvatsku otišlo na odmor.

Hrvatska je u prvom dijelu evidentno bila bolja momčad. Opet smo igrali koncentrirano i kvalitetno. Možda je trebalo dodatno stisnuti u obrani. Šteta što su nam protivnici pri kraju prvog poluvremena zabili tri gola. Igralo se čvrsto i borbeno, ali vrlo fer i korektno.

Početkom drugog dijela diže nas Šola koji je na vratima zamijenio Loserta (6 obrana u prvom dijelu). Vlado je skinuo sedmerac, a Vori je iz kontre vratio na četiri razlike. 21:17 u 33. minuti.

Šola je u kratkom razdoblju ubilježio četiri obrane, pa je na semaforu u 37. minuti pisalo: 23:17 za Hrvatsku!

Mađarska se u 12. minuti drugog dijela vratila na 4 gola zaostatka, ali Hrvatska ima Balića. Čini se da nema dana kada ne ide Ivanu. Sedmi pogodak za 26:21 u 43. minuti.

Može li neka naša utakmica proći bez barem malo rezultatske neizvjesnosti? Očito ne. Mađarska je zabila dva gola s igračem manje i u 49. minuti bilo je 27:24 za Hrvatsku.

Šprem je u 52. minuti dao nešto jasnije naznake naše pobjede, postavio je rezultat na 30:24.

Ali, opet Mađarska. Nagy, pa Perez, i u 55. minuti je 30:27. Mađari imaju prigodu za -2, a li Šola brani nemoguću situaciju jedan na jedan.

Nakon još jedne kontre Šprema, u 58. minuti, bilo je 32:27 za Hrvatsku i sve je u tom trenutku bilo jasno. Hrvatska ima najmanje srebro!

Izvor fotografije: FaH

Pročitajte više