Hrvatska uvjerljivo protiv Andore

HRVATSKA je povela već u 5. minuti, kad je na ubacivanje Mikija Rapaića iz tzv. "skraćenog kornera" s lijeve strane Niko Kovač bio najviši u skoku i bez puno problema glavom pospremio loptu u mrežu Andore.

Drugi gol za Hrvatsku postigao je Šimunić iz blizine na asistenciju Ivice Mornara u 17. minuti. Mornar je ubacio na drugu vratnicu, pored koje je stajao usamljeni Šimunić i ležerno pogodio za 2:0.

U 32. minuti ozlijeđenog strijelca prvog gola za Hrvatsku, Niku Kovača, zamijenio je Jurica Vranješ.

Iako je Hrvatska bila uvjerljivo bolja u prvom poluvremenu, naš najrazvikaniji napadač Ivica Olić jedva da je došao u kontakt s loptom, a većina naših napada išla je preko Rapaića, Leke i raspoloženog Mornara.

Odmah po početku drugog poluvremena Ivica Olić nakon silovitog prodora kroz obranu Andore snažno puca, ali pogađa vratnicu.

Dado Pršo ulazi umjesto Ivice Olića u 58. minuti.

U drugom poluvremenu Hrvatska i dalje dominira na terenu, naročito nakon ulaska Dade Prše, ali nedostaje koncentracije u realiziji.

No, u 72. minuti Rapaić se još jednom iskazao kao vrstan izvođač kornera, nabacivši precizno na glavu Rossi, koji s lakoćom pogađa za 3:0.

Na terenu protivnika koji je u dosta navrata namučio puno jače reprezentacije - između ostaloga, Belgijanci su ih dobili jedva 1:0 - izabranici Otte Barića ispunili su plan.

Grbavi teren onemogućavao je tečniju igru, pa je izostao još koji zgoditak, no ipak, Andori do subote u našoj skupini nitko nije zabio više od dva pogotka.

Loše vijesti za Barića su ozljeda Nike Kovača, te žuti karton Jerke Leke koji će zbog toga izostati na odlučnoj utakmici protiv Belgije u srijedu u Bruxellesu, a dobre su nastupi oporavljenika Igora Tudora i Dade Prše.

U srijedu hrvatski nogometaši igraju u Bruxellesu protiv Belgije.

Pred 500 gledatelja na stadionu Comunal sudio je Miroslav Liba iz Češke.

Sastavi:

ANDORA: Koldo; Ramirez, Txema, Jonas, Lima, J.Fernandez, Ayala, Sanchez, Sonejee, Emiliano, Ruiz.

HRVATSKA: Pletikosa; Šimić, Šimunić, Tomas, R.Kovač, Leko, Rapaić, Rosso, Mornar, N.Kovač (Vranješ, 32), Olić (Pršo, 58).

LJESTVICA 8. SKUPINE:

1. HRVATSKA 6 4 1 1 10:2 13

2. BUGARSKA 5 3 2 0 8:3 11

3. BELGIJA 6 3 1 2 7:8 10

4. ESTONIJA 6 2 2 2 4:2 8

5. ANDORA 7 0 0 7 1:15 0

Pročitajte više