Hrvatski Hansen debitirao za novu reprezentaciju u šokantnom porazu

Foto: Profimedia

ANTE KUDUZ (27) debitirao je za rukometnu reprezentaciju Rumunjske. Riječ je o lijevom beku Dinamo Bukurešta, koji je odlučio uzeti rumunjsko državljanstvo nakon što nije dobio priliku u hrvatskoj reprezentaciji. Kuduz fizički podsjeća na legendarnog Danca Mikela Hansena pa je u rukometnom svijetu stekao nadimak "hrvatski Hansen."

Ipak, debi mu nije prošao najbolje. Njegova reprezentacija šokantno je izgubila od Farskih Otoka u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Završilo je 28:26 za Farske Otoke, koji su se sada priključili krugu reprezentacija koje mogu proći kvalifikacijsku skupinu. Kuduz je u ovoj utakmici zabio šest golova.

Podsjetimo, Kuduz je u svibnju prošle godine odlučio zaigrati za Rumunjsku: "Najveća želja mi je bila zaigrati za Hrvatsku na velikim natjecanjima. S jedne strane žao mi je što mi je to ostala neispunjena želja. S druge strane je činjenica da nisam dobio pravu priliku pa s te strane nemam za čim žaliti. Poštujem svačiju odluku, ali u ove tri godine sigurno je bilo prigoda da i ja dobijem koju priliku više", rekao je za Glas Slavonije.

Pročitajte više