Hrvatski Inter ruši Juventus: Ovu momčad Modrić vodi prema Scudettu

Screenshot

SAN. To je mantra svih interista zadnja dva dana, otkako je krenula priča da njihov klub sprema najveću senzaciju prijelaznog roka, dovođenje najboljeg veznjaka svijeta i osvajača Zlatne lopte.

Euforija u Interu i oko njega ionako je bila velika. Jer pali velikan nakon šest godina vraća se u Ligu prvaka, za koju je doveo Nainggolana, Politana, Lautara Martineza, De Vrija i Asamoaha, a prekjučer i Vrsaljka. Ako bi došao i Modrić, to bi definitivno značilo napad na Scudetto, kojeg je Inter na dresu zadnji put nosio prije sedam godina. 

Gazzetta dello Sport, najčitaniji talijanski, te jedan od najuglednijih svjetskih sportskih listova, ima sjedište u Milanu i naravno da nije propustio iskoristiti zicera kao što je priča "Modrić je blizu Intera". Otkako je krenula ta poslastica, Gazzetta je nastoji rasvijetliti iz svih kuteva i proširiti na razne načine.

Jer Talijanima je mercato, ljetna tržnica nogometaša, apsolutno najdraža i najvažnija sportska tema. Kupaju se u tračevima, glasinama i šaputanjima gdje će tko i tko će koga, dok se riješeni poslovi ili oni blizu realizacije pobožno u i stopu prate. Uživo se prenose dolasci nogometaša na liječničke preglede, a novinari i navijači satima vise na žegi pred klinikama tijekom tih ekspertiza nad skupo plaćenim koljenima i ligamentima, samo da bi vidno živčanu i izmrcvarenu novu zvijezdu njihovog kluba čuli kako preko volje recitira: "Sretan sam što sam ovdje, forza (upiši ime kluba)".

S obzirom na to da to sve rade kada su u pitanju daleko lošiji nogometaši od Modrića, nije čudo što se tek zakotrljana i očito utemeljena priča o Realovu playmakeru u Interu tako dobro primila u Italiji.

Gazzetta je svoj obol tome dala slaganjem Interove nove momčadi, u kojoj je niz spomenutih friških pojačanja, a predvodi je dakako, Luka Modrić.

On bi bio čak četvrti Hrvat u prvoj postavi kluba nakon Perišića, Brozovića i Vrsaljka, pa bi tako Internazionale postao Croato.

Ugledni milanski list ide korak dalje od onog što svi ponavljaju kada je u pitanju dolazak Realovog velikana i tvrdi "Modrić je više od samo sna, evo kako će izgledati anti-Juve momčad":

Kao što vidite, na centru je istaknut Vidal kojeg mijenja Modrić. Naime, zbog toga što je iskrsnula mogućnost da dođe hrvatski veznjak, Inter je odustao od čileanskog, iako je sve bilo dogovoreno s Bayernom da se Vidal za 20 milijuna eura vrati u Italiji.

S obzirom na to da bi Inter dolaskom Modrića imao dvije momčadi, evo kako bi izgledala druga:

Pandelli; D'Ambrosio, Miranda, Ranocchia, Dalbert - Gagliardini, Vecino - Candreva, Valero, Karamoh - Lautaro. 

Pročitajte više