Hrvatski kapetan Partizana: "Beograd je kao Zagreb, Partizan me spasio"

Foto: Pixell/Matija Habljak

VATERPOLISTI Partizana su u derbiju deklasirali lidera prvenstva Crvenu Zvezdu s 10:6, a najbolji igrač utakmice je bio kapetan Partizana i bivši hrvatski reprezentativac Lovre Miloš. Rođeni Zagrepčanin je s četiri gola predvodio Crno-bele do velike pobjede, a u razgovoru za Informer je rekao kako mu je čast što je kapetan Partizana.

''To što sam bio kapetan u Večitom derbiju je lijepo, ali ne znači mi toliko koliko pobjeda nad velikim rivalom. Sjajno smo odigrali, ekipno, iznenadili Zvezdu agresivnošću. Nama je bio odličan dan, njima lošiji i, objektivno, šut im nije išao. Ja inače uživam u Partizanu. Prošle godine sam u 27. godini odlučio završiti karijeru.

''Partizan mi je spasio karijeru"

Došlo je do prezasićenja, jedan od razloga je bio i prenatrpan raspored. U tom trenutku sam mislio da se više neću vraćati profesionalnom vaterpolu, ali onda je stigao poziv Crno-belih. Da nije, ja danas ne bih igrao vaterpolo. Poklopila se priča, svidjela mi se ideja uprave kluba. Beograd je blizu Zagreba, a Crno-beli su velikani svjetskog vaterpola kao sedmerostruki prvaci Europe'', rekao je Miloš

Nekadašnji hrvatski reprezentativac igrao je na Olimpijskim igrama prošle godine u Tokiju, gdje je Hrvatska zauzela peto mjesto. Miloš ima i broncu sa Svjetskog prvenstva 2019.

''Super mi je u Beogradu"

''Lijepo mi je u Beogradu, svi su me sjajno prihvatili. S jedne strane je sličan Zagrebu, iako je dosta veći, ali s druge i ne baš. U Beogradu ima sjajnih restorana i cijene su povoljnije, ali me nervira gužva'', rekao je Miloš pa je dodao da u Hrvatskoj nitko nema ništa protiv toga što igra u Srbiji.

''Utisci su sjajni. Meni, a i svima, najvažnije je da ostvarimo ciljeve koje smo sami sebi zacrtali prije početka sezone. To je da igramo u Europi. Ove pobjede, kao protiv Zvezde, koje su malo iznenađujuće jer smo bili autsajderi, treba ostaviti po strani i fokusirati se na ono glavno. Igramo sada kvalifikacije Eurokupa i nismo bez šanse, iako nismo ni favoriti. Imamo dosta ozlijeđenih igrača, ali ako odigramo kao protiv Zvezde, onda se možemo nadati plasmanu u glavni ždrijeb.''

Pročitajte više