hrvatski klubovi u europi

Hrvatski klubovi sjajnim rezultatima uhvatili poziciju koja vodi dva kluba u LP

NAKON sinoćnjih utakmica Hajduka, Osijeka i Rijeke u Konferencijskoj ligi, hrvatski klubovi su dohvatili europski koeficijent koji jamči pet klubova u Europi za sezonu 2023/24.

Sva četiri hrvatska europska predstavnika ovaj tjedan su ostala neporažena u Europi. Dinamo je pobijedio Omoniju, Rijeka Gziru, Hajduk je bio bolji od Tobola, a Osijek je izvukao remi na teškom gostovanju u Poljskoj.

Sjajni rezultati donijeli potrebno 15. mjesto

Ukratko, s tim rezultatima hrvatski klubovi u Europi preskočili su 15. mjesto koje jamči pet klubova u Europi.

Tri Dinamove pobjede ove sezone, po jedna Hajdukova i Rijekina, te Osijekov remi gurnuli su hrvatske klubove do 14. mjesta s trenutačnim nacionalnim koeficijentom 22.525. 

Kako se za svaku pobjedu dobiva po bod, a za remi pola boda, hrvatski klubovi ove sezone skupili su čak 5.5 bodova, što iznosi 1.375 kad se taj broj bodova podijeli s brojem predstavnika u Europi.

Hrvatska je na dobrom putu da od sezone 2023/24 ima dva kluba u LP

S tim rezultatima Hrvatska je pobjegla Cipru za pola boda i kako stvari stoje, mogla bi opet imati dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Posljednji put dva hrvatska predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka bila su u sezoni 2020/21., no odmah su izgubili to mjesto i činilo se kao da ćemo ga dugo ponovo čekati, ali smiješi nam se već za sezonu 2023/24.

No, jasno, Hrvatska tu poziciju još može izgubiti i zato su itekako važni svi rezultati hrvatskih klubova ove sezone u euro pretkolima.

Europske koeficijente možete pratiti OVDJE.

Pročitajte više