Hrvatski napadač nastavlja trpati u Njemačkoj. Pogledajte golčinu za pobjedu

Foto: Screenshot/SK

IGOR MATANOVIĆ (21), mladi hrvatski nogometni reprezentativac, još je jednom bio junak njemačkog drugoligaša Karlsruhea koji je zbog njegovog pogotka slavio kod Nurnberga. Karlsruhe je trenutačno peti na ljestvici s 49 bodova. Treća Fortuna bježi Karlsruheu sedam bodova tri kola prije kraja, a s trećeg mjesta će momčad igrati dodatne kvalifikacije za ulazak u Bundesligu.

Gostovanje u Nurnbergu odigrano je u sklopu 31. kola druge Bundeslige, a Matanović je sjajan pogodak vrijedan tri boda postigao u 37. minuti. Odlično je reagirao na povratnu loptu s lijeve strane koju mu je uputio Marvin Wanitzek i isprve ljevicom s 15 metara pogodio u prvi kut ispod grede nemoćnog vratara. Bio je to četrnaesti ligaški gol Matanovića ove sezone te je trenutačno na sedmom mjestu ljestvice strijelaca, a ovo mu je bila treća utakmica u nizu u kojoj je zabio.

Grafika: Sofascore

Sjajna sezona za mladog napadača

Podsjetimo, Matanović je u Karlsruhe došao prošlog ljeta na posudbu do kraja ove sezone iz prvoligaša Eintrachta. Ugovor s Eintrachtom mu završava na ljeto 2026. godine. U 29 nastupa postigao je 14 golova i upisao četiri asistencije. Svakih 115 minuta na terenu je upisao gol ili asistenciju.

To mu je nedavno donijelo povratak u U-21 reprezentaciju iz koje je izbivao od 2022. godine, a u posljednjem ažuriranju cijena na Transfermarktu vrijednost mu je skočila za 300 posto. Njegova stara vrijednost bila je milijun eura, a po novome vrijedi četiri milijuna eura što mu je uvjerljivo najveća procijenjena vrijednost u dosadašnjoj karijeri.

SJAJAN POGODAK MATANOVIĆA MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

 

Pročitajte više