Hrvatski navijači pretučeni u Ljubljani

IAKO s Europskog prvenstva pretežno stižu dobre vijesti o igri naših rukometaša i ponašanju naših navijača, tu je i druga strana medalje. Naime, u tri odvojena napada u Ljubljani je pretučeno devetero hrvatskih navijača, uključujući 13-godišnju djevojčicu.

Najteži napad na hrvatske navijače dogodio se nakon utakmice između Hrvatske i Danske, kad se obitelj Pleše - otac (46), sin (16) i kćer (13) -spremala na povratak u Zagreb.

Njihovoj Opel Corsi parkiranoj u Ljubljani prišla su četvorica nepoznatih napadača naoružanih drvenim palicama. Prvo su razbili stakla na automobilu, a tada izudarali oca i 13-godišnju djevojčicu po glavi, a 16-godišnjeg sina po rukama. Nakon toga napadači su pobjegli u nepoznatom smjeru.

Otprilike u isto vrijeme napadnuti su Perica Dujmović (46) i Dinko Salopek, inače direktor prodaje Coca Cole u Hrvatskoj.

"Nakon utakmice na parkiralištu smo skidali jakne i spremali se ući u auto kad smo odjednom čuli kako netko iza nas viče" - izjavio je Dujmović za Jutarnji list.

"Ugledali smo mladiće s palicama koji su nam psovali ustašku majku i zatražili da skinemo šalove. Jedan prijatelj je u tom trenutku bio odsutan, a mene i bratića su počeli udarati palicama po glavi i rebrima. Ja sam pao i slomio ruku" - kazao je Dujmović, te dodao kako misli tužiti slovensku državu.

Istog dana u strogom centru Ljubljane dogodio se i treći napad, kad je četvoricu hrvatskih državljana napalo 5-7 nepoznatih muškaraca također naoružanih drvenim palicama.

Pročitajte više