BICIKLIZAM

Hrvatski olimpijac, koji je pao na doping testu, postao izbornik reprezentacije

Foto: Borna Filić/PIXSELL

MATIJA KVASINA izabran je za novoga izbornika muške cestovne reprezentacije, objavio je Hrvatski biciklistički savez, o čemu je odlučio direktor cestovne reprezentacije uz suglasnog Izvršnog odbora. Na sjednici Hrvatskog olimpijskog odbora imenovan je također za vrsnog trenera financiranog iz Razvojnog programa.

Andrea Kiršić nalazi se, pak, u programu trenera za razvoj sporta. Josip Rumac, Fran Miholjević i Frane Medić uspjeli su postići kriterijske rezultate za financiranje iz Razvojnog programa. K tome, iz Olimpijskog programa bit će financiran Marin Ranteš.

"Dosad nismo imali toliko sportaša s postignutim kriterijskim rezultatima direktno financiranih iz programa HOO-a. Zbog takvih rezultata mogli smo nominirati i dva trenera u Razvojni program, što je Vijeće HOO-a na kraju i odobrilo", objavio je HBS.

Prije pet godina bio pozitivan na testiranju na doping

HBS je 2017. godine dobio obavijest od Međunarodnog biciklističkog saveza o potencijalnom kršenju anti-doping pravila u slučaju hrvatskog biciklista Matije Kvasine, tada člana austrijske momčadi Felbermayer-Simplon Wels. Na utrci Fleche du Sud u Luksemburgu bio je pozitivan na testiranju na A uzorak prilikom anti-doping kontrole. Kvasina je Hrvatsku predstavljao na Olimpijskim igrama u Pekingu i Rio de Janeiru.

Pročitajte više