Hrvatski olimpijci stigli u Peking

NAJVEĆA skupina sportaša i službenih osoba hrvatske olimpijske delegacije, ukupno njih 75-ero, stiglo je oko 14 sati u Olimpijsko selo u Pekingu.

Među njima su košarkaši, rukometaši, streljači, tenisač Marin Čilić i atletičar Nedžad Mulabegović. Na ulasku u stambeni blok A1 dočekao ih je šef Misije Damir Šegota.

Hrvatska olimpijska jedriličarska reprezentacija nastavila je put u Qingdao gdje ih je dočekao zamjenik šefa Misije Ivo Jaić. Dobili su slobodno do sutra ujutro, kada započinju i prva službena premjeravanja jedrilica.

Prije popodnevnog treninga, rukometaši Ivano Balić i Drago Vuković, unatoč vidljivom umoru, izrazili su zadovoljstvo izgledom Olimpijskog sela u kojem ima više zelenila nego je to bilo u Ateni, a zadovoljni su i smještajem, odnosno izgledom soba.

U ponedjeljak (4. kolovoza, 16 sati) u Međunarodnoj zoni Olimpijskog sela u Pekingu održat će se svečana ceremonija dobrodošlice hrvatske olimpijske delegacije. Gradonačelnik sela zaželjet će dobrodošlicu našim sportašima, a ceremonija završava podizanjem hrvatske zastave.

Totalsport
Foto: Index

Pročitajte više