Hrvatski plivački savez žali zbog Draganjine odluke

HRVATSKI Plivački Savez (HPS) poslao je danas pripćenje u kojem "iskreno žali zbog odluke Duje Draganje da prihvati državljanstvo Katara".

"Ovim putem htjeli bi se zahvaliti svima koji su ponudili pomoć u rješavanju statusa hrvatskog plivanja i Duje Draganje, a posebno Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, na čelu s ministrom Draganom Primorcem, Hrvatskom olimpijskom odboru i osobno predsjedniku HOO-a Zlatku Mateši.

Isto tako, zahvaljujemo se Duji Draganji na svemu što je napravio za hrvatsko plivanje i hrvatski šport, a u njegovoj daljnjoj sportskoj karijeri želimo mu puno uspjeha.

Hrvatski plivački savez i plivački klubovi nastaviti će s radom na kontinuiranom uzdizanju hrvatskog plivanja. Želja nam je da s mladom generacijom plivača i plivačica dodatno podignemo kvalitetu hrvatskog plivanja, te da na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine imamo plivače koji će plivati s Draganjom u finalnim utrkama", stoji u priopćenju kojeg je potpisao glavni tajnik HPS-a Tomislav Karlo.

Draganja će dobiti ispisnicu HPS-a uz odgovarajuću odštetu?

"Plivački savez Katara do sada nije kontaktirao s nama, a ako žele da Duje Draganja pliva za njih na Azijskim igrama trebali bi još ove godine od nas dobiti suglasnost koju ćemo im dati uz odgovarajuću odštetu ", izjavio je danas, povodom odluke našeg najboljeg plivača Duje Draganje da će od iduće godine plivati za Katar, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza (HPS) Mihovil Dorčić.


Po njegovim riječima kod određivanje visina odštete trebalo bi voditi računa o svotama koje se spominju kod transfera, smatra Dorčić ,napominjući da je odluka o nastupu na Olimpijskim igrama u Pekingu u isključivoj nagležmosti Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i da će se o tome trebati dogovoriti olimpijski odbori Katara i Hrvatske.

Jednog od najboljih svjetskih leđaša, europskog i svjetskog prvaka i rekordera, 29-godišnjeg Gordana Kožulja, na neki način je zatekla odluka Duje Draganje.

"To je sigurno veliki gubitak za hrvatsko plivanje. Talent kao Duje u svijetu se rađa svakih 10 godina, a u Hrvatskoj... Zna li se da je otišao najbolji hrvatski sportaš po svim anketama, gubitak je još veći. No, nadajmo se da ćemo ga prebroditi, da ćemo stvoriti neke nove, mlade plivače.

Glavni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza Tomislav Karlo nije krio razočarenje Draganjinom odlukom:

"Jako mi je žao. Znao sam da dolazi odluka, ali nadao sam se da će biti drukčija. Mi smo sa svoje strane pokušali sve da ostane. Želim mu puno sreće i hvala mu na svemu što je napravio za naše plivanje. Potrudit ćemo se raditi tako da u finalu OI u Pekingu 2008. opet imamo nekog plivača.

Pročitajte više