KOŠARKA

Hrvatski reprezentativac izabran na NBA draftu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKOG košarkaša Karla Matkovića kao 52. noćas su u drugoj rundi NBA drafta izabrali New Orleans Pelicansi. Matković je 21-godišnji 208 cm visok centar rođen u Livnu koji je igrao za Cedevitu, Cedevitu Olimpiju i OKK Beograd, a posljednje dvije sezone bio je na posudbi u Megi, razvojnoj momčadi agenta Miška Ražnatovića koja se natječe u ABA ligi. U njoj je protekle sezone u prosjeku imao 11.6 poena i 6.1 skok.

Američki analitičari pogodili su da će biti izabran krajem runde. Točnije, ESPN ga je kao 52. izbor poslao baš u Pelicanse, što se i ostvarilo. Sport Illustrated vidio ga je na 50. mjestu kao igrača Minnesota Timberwolvesa, dok ga Hoopshype i CBSSports nisu vidjeli među izabranima.

Podsjetimo, Matkovića je javnost upoznala spektakularnim zakucavanjem protiv Švedske za potvrdu pobjede koja je Hrvatsku ostavila u igri za Svjetsko prvenstvo 2023. Pripremama za ključne kvalifikacijske utakmice protiv Slovenije i Finske priključit će se tek nakon drafta.

Neće odmah u NBA?

Matković je na svojem Twitteru podijelio objavu u kojoj stoji da je izabran. Napisao je: "Snovi se ostvaruju." Prema informacijama američkih medija, očekuje se da Matković odigra još sezonu ili dvije u Europi, nakon čega bi se priključio Pelicansima.

Orlando Magic je kao prvog na draftu uzeo 19-godišnjeg Paula Banchera sa Sveučilišta Duke. Chet Holmgren, drugi izbor, otišao je u Oklahoma City Thunder, dok je Jabari Smith Jr. kao treći izbor otišao u Houston Rocketse.

Pročitajte više