Hrvatski reprezentativci bez kave i Coca-Cole

HRVATSKI nogometni reprezentativci, koji se trenutno nalaze na pripremama u Čatežu, ne smiju piti kavu niti Coca-Colu, zbog toga što bi kofein i drugi sastojci mogli dati pozitivne rezultate na doping kontroli.

O prehrani reprezentativaca brine se doktor Zoran Bahtijarević, koji inzistira na prehrani s vrlo malo masti, a s puno voća i povrća.

Naši reprezentativci jedu tjesteninu na sto načina, rižu, krumpir (nikako ne pečeni), piletinu, junetinu ili teletinu, zelenu ili paradajz salatu (ne smiju jesti zelje niti krastavce), a ne jedu niti bijeli kruh, već crni. Smiju popiti vrlo malo Coca-Cole ili kave, i količina mora biti strogo kontrolirana.

Nogometaši dobivaju i probrane vitamine i energente koji smanjuju grčeve i pridonose bržem oporavku, prenose Sportske novosti.

Namirnice kojima hrvatsku reprezentaciju opskrbljuje ljubljanska firma Delikatesa slove kao najsvježije i najkvalitetnije u Sloveniji.

Kuharica Slavka izjavila je za Sportske novosti kako su hrvatski nogometaši puno ugodniji od njihovih slovenskih kolega.

Pročitajte više