Hrvatski reprezentativci o ždrijebu za EP

HRVATSKI nogometni reprezentativci pratili su ždrijeb skupina za EP u Lisabonu, a nakon što su saznali s kojim će reprezentacijama biti u skupini, reakcije su bile vrlo slične. Svi se slažu da ždrijeb nije baš lagan, no smatraju da imaju šanse plasirati se u četvrtfinale EP-a.

Iako su Engleska i Fracuska izuzetno jake, Hrvatima u prilog ide igranje prve utakmice sa Švicarcima, te ogled Francuza i Engleza odmah na početku gdje bi se igrači tih dviju reprezentacija mogli potrošiti, što bi moglo Hrvatskoj otvoriti put za pozitivan rezultat u nastavku natjecanja u grupi.

Kapetan hrvatske reprezentacije Boris Živković izjavio je kako niti jedna reprezentacija koja se plasirala na EP nije slaba, no siguran je kako Hrvatska ima izgleda za četvrtfinale EP-a.

Prva utakmica sa Švicarskom mogla bi biti dvosjekli mač, smatra Živković, jer pobjeda bi donijela mnogo, a poraz bi vjerojatno oduzeo nade za plasman dalje bez obzira na još dvije utakmice. Živković je dodao da se hrvatska reprezentacija nikoga ne boji, jer su svjesni svojih moći.

Mladi hrvatski reprezentativac Marko Babić smatra kako je Hrvatska dosta jaka da može pobijediti svakoga. I on misli, kao i Živković, da će prve utakmice u skupini odlučiti o dosta toga, i Hrvatska mora pobijediti Švicarce.

Giovanni Rosso izjavio je kako bi umjesto Francuza volio Šveđane, što je ponovio i Jerko Leko dodajući kako bi volio igrati "flastera" na Zidaneu uvjeren kako će ga trkački uništiti.

Dado Pršo, koji je nakon ždrijeba postao još zanimljiviji i francuskim medijima, izjavio je kako je hrvatska reprezentacija dovoljno dobra da se nikoga ne boji.

Pršo smatra kako je odlično što prvu utakmicu Hrvatska igra sa Švicarskom, a Francuska s Engleskom, jer će Francuzi sve dati od sebe da budu bolji od Engleza, i u njima vide jedinog konkurenta na EP-u, ne samo zbog sportskih konotacija.

Pročitajte više