SP u rukometu

Hrvatski rukometaši: Lino se s bocama i stolicama priprema već dugo

Foto: EPA

HRVATSKA rukometna reprezentacija je upisala pobjedu protiv Katara u posljednjem kolu prve faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Izabranici Line Červara su slavili rezultatom 26:24 i u drugi krug prenose tri boda.

Pogledajte kako su utakmicu Hrvatske u Indexovom studiju komentirali Božidar Jović i Valter Matošević:

S obzirom na to da im u srijedu slijedi putovanje iz Aleksandrije u Kairo, iz Hrvatskog rukometnog saveza su u utorak navečer organizirali druženje dva igrača (Josipa Šarca i Ilije Brozovića) s novinarima.

Tijek presice iz Aleksandrije

22:36 Josip Šarac, lijevi vanjski Hrvatske: "Dobio sam priliku na kraju utakmice i kao svaki igrač dajem maksimum. To je izgledalo dobro i nadam se da sam opravdao očekivanja izbornika. Nije mi teško ući na kraju jer bodrim ostale igrače tijekom cijele utakmice i uvijek sam spreman."

"Nijedna momčad nije loša, svi igraju dobar rukomet i mi se moramo pripremiti za sljedeću utakmicu protiv Bahreina. To je put ako želimo proći u četvrtfinale."

"Bilo je inovativno pripremati se sa stolicama i bocama. Lino tako radi već dugi niz godina."

"Nakon utakmice s Japanom koja nas je opomenula dobro smo se digli i protiv Katara smo odigrali dobro u obrani 6-0. Mislim da će iduće utakmice biti još bolje."

"Svakoj europskoj ekipi je isto pripremati se za utakmicu protiv neeuropske utakmice. Ne znam što bih posebno rekao. Mi smo profesionalci i navikli smo se prilagođavati na različite situacije."

"To smo sanjali kad smo bili juniori. Živjeli smo da postanemo seniorski reprezentativci. Jaganjac, Martinović i ja smo to prvi doživjeli, ali vjerujem da će i drugi dobiti priliku. O Martinoviću ne treba trošiti riječi. Ja sam rekao kad sam ga upoznao da će on biti rukometno čudo. On je sigurno najbolji mladi igrač u Europi."

"Puno znači da mi je izbornik vjerovao na kraju utakmice. Ja osobno uživam u svakoj minuti, ponosan sam na sve igrače i zahvaljujem starijim igračima što nas bodre i daju nam savjete. Puno smo naučili u ovih 10 dana s njima."

"Jako je bitno da svi igramo i da glavni igrači budu svježi za najvažnije utakmice. Zasad to nije bilo u najboljem svjetlu, ali trudimo se i svatko daje svoj obol u igri."

"Ja sam imao pet godina kad se dogodio Portugal, kako ću ga se sjećati?"

22:29 Ilija Brozović, pivot Hrvatske: "Sigurno da možemo još bolje, dižemo se iz utakmice u utakmicu. To je najbitnije i nadam se da ćemo tako nastaviti."

"Ja isto mogu bolje jer radim dosta grešaka, ali dajem sve od sebe."

"Još nismo analizirali nijednog od protivnika, ali dobro je da nam Danska dolazi posljednja. Bahrein i Argentina su kvalitetni protivnici kao i momčadi u prvoj skupini. 

"Imamo dovoljno kvalitetnih pivota tako da vjerujem da možemo još bolje i na toj poziciji."

"Atmosfera u reprezentaciji je odlična. Mislim da nijedna reprezentacija nema ovakvu atmosferu. Svi mladi igrači su odlični, nitko od njih, pa ni nas ostalih, nije tu bezveze."

"Červar nam je nakon utakmice samo čestitao na dobroj igri."

"Naviknuti smo na testiranja iz klubova. Testiramo se već šest, sedam ili osam mjeseci i nemamo s time problema."

22:27 Josip Šarac i Ilija Brozović su gosti press-konferencije u Aleksandriji.

22:26 Reprezentacija putuje u 10 sati ujutro svojim autobusom.

22:15 Hrvatska rukometna reprezentacija u srijedu ujutro kreće na put u Kairo, a njen dolazak na poprište drugog dijela prvenstva očekuje se u kasnim poslijepodnevnim satima.

21:48 Press-konferencija će uskoro početi.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više