Hrvatski rukometaši saznali protivnike na SP-u 2021.

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKA rukometna reprezentacija saznala je s kim će igrati u grupnoj fazi na SP-u u Egiptu iduće godine. Reprezentacija koju vodi Lino Červar igrat će u skupini C zajedno s Angolom, Japanom i Katarom.

Rukometno SP će se održati od 14. do 31. siječnja u Egiptu. Ždrijeb je održan na platou ispred piramida u Gizi, a bit će to prvo SP s 32 reprezentacije. Utakmice će se igrati u Kairu, Aleksandriji i Gizi.

Hrvatska je imala sreće u ždrijebu. Dobila je lagane protivnike u skupini, a trebala bi imati i relativno lagan put do četvrtfinala.

U drugu fazu idu po tri reprezentacije iz svake skupine, ukupno njih 24, pa će se stvoriti četiri nove skupine po šest reprezentacija. Prve dvije reprezentacije u svakoj od tih skupina idu u četvrtfinale.

Tri prvoplasirane ekipe iz grupe C stvaraju novu skupinu s tri reprezentacije iz skupine D, gdje su Danska, Bahrain, Argentina i Kongo. Iz te novoformirane grupe dvije najbolje reprezentacije plasirat će se u među osam najboljih na svijetu, a onda slijedi nokaut-faza. 

Skupine:

A: Njemačka, Mađarska, Urugvaj, Zelenortski Otoci

B: Španjolska, Tunis, Brazil, Poljska

C: Hrvatska, Katar, Japan, Angola

D: Danska, Argentina, Bahrein, DR Kongo

E: Norveška, Austrija, Francuska, sjevernoamerička reprezentacija

F: Portugal, Alžir, Island, Maroko

G: Švedska, Egipat, Češka, južnoamerička reprezentacija

H: Slovenija, Bjelorusija, Južna Koreja, Rusija

 

 

Pročitajte više