Hrvatski SV: Olić i Petrić donijeli pobjedu u Kupu Uefa

HSV je pobjedom 2:1 u gostima nad Žilinom osvojio prva tri boda u dvoboju prvog kola F skupine Lige UEFA. Oba su gola zabili Hrvati.

Mladen Petrić zaigrao je od prve minute (kao i Olić, uz trećeg napadača Guerrera) te goste doveo u vodstvo pogotkom glavom na ubacivanje Piotra Trochowskog u 15. minuti.

U prvoj minuti sudačke nadoknade jedno se ubacivanje desnog braniča Demela sretno odbilo do Ivice Olića, koji je ukazanu priliku iskoristio povisivši na 2:0. Hrvati u redovima momčadi Martina Jola iskoristili su tako jedine dvije prilike za gol koje je hamburška momčad stvorila.

U nastavku je Petrić još dva puta prijetio. U 57. je minuti lijepo odapeo s 23 metra, a lopta je zamalo prošla pored vratnice. U 82. minuti pucao je ponovno glavom, no njegov je udarac domaći vratar Perniš uspio zaustaviti.

Za domaći je sastav, u kojem je 66 minuta odradio i bivši nogometaš Kamen Ingrada Mislav Karoglan, u 69. minuti na konačnih 2:1 postavio Rilke.

Mladen Petrić zabio je u Žilini osmi od posljednjih 11 golova HSV-a. S Ivicom Olićem zabio je ukupno deset od istih tih 11.

Uspješno su u Kup Uefa startali i nogometaši iz Gelsenkirchena. Na svom je stadionu Schalke pobijedio PSG 3:1 u prvoj utakmici A skupine. Ivan Rakitić ušao je u igru u 71. minuti. Jednom je iznudio prekršaj, jednom neprecizno pucao prema golu, te jednom upao u zaleđe.

Petrić: Sretan sam jer sam nastavio seriju

"Ova je pobjeda iznimno važna u smislu početka natjecanja i koraka prema eliminacijskoj fazi na proljeće. Sada možemo drugo kolo, u kojemu pauziramo, čekati i gledati daleko opuštenije. Gol? Naravno da sam sretan što sam zabio i nastavio seriju. No, važnija od toga jest činjenica da je momčad opet kolektivno funkcionirala dobro. Sada se moramo čim prije osvježiti i pripremiti za derbi s Hoffenheimom u nedjelju",  izjavio je Petrić nakon utakmice.

Jol: Cilj je bio pobijediti, a to smo i ostvarili

Trener Hamburžana Martin Jol priznao je da je njegova momčad zabijala, a domaća promašivala.

"Svejedno, moram čestitati svojim igračima na izvrsno odrađenom poslu. Cilj je bio pobijediti, i to smo ostvarili."

Liga UEFA, 1. kolo:

Skupina A

Schalke - PSG 3:1 (Mabiala 12-ag, Kuranyi 39, Altintop 70 / Chantome 90+2)

Skupina F

Žilina - Hamburg 1.2 (Rilke 69 / Petrić 15, Olić 45+1)

A.K.
Foto: AFP

Pročitajte više