Hrvatski treneri: Spektakl s Bayernom koristit će svima

NEKOLIKO sati uoči početka velike utakmice u Maksimiru porazgovarali smo s trenerima Dinama i Varteksa, klubova čiji su igrači najzastupljeniji u momčadi T-Com Cro Teama, koja će se suprostaviti četverostrukim europskim prvacima, Bayernu iz Munchena.

Zvjezdan Cvetković, sportski direktor Dinama, je u razgovor za Index iznio svoja očekivanja od igrača Dinama, kojih je čak devetoro u prvoj jedanestorici T-Com Cro Teama.

"Siguran sam da će odigrati najbolje, iako su umorni, pokušat će se dokazati. Ovo je ipak prijateljska utakmica." - započeo je Cvetković.

Dinamovi igrači će odmjeriti snage s jednom od najboljih europskih momčadi, jedino Posavec i Skender iz prve jedanaestorice nisu iz zagrebačkog kluba. Pitali smo sportskog direktora Dinama misli li da će za njih to biti veliko iskustvo.

"Mi težimo ovakvim velikim utakmicama, ako ćemo biti orijentirani samo na hrvatsku ligu nećemo daleko dogurati. Vjerujem da ćemo već slijedeće sezone pružiti odlične igre barem u Kupu UEFA-e, ako ne uspijemo u Ligi prvaka. Ovakve utakmice našoj momčadi u svakom slučaju koriste." - kazao nam je Cvetković.

Komentirati izostanak Kranjčara, koji je dan prije utakmice javio da je ozlijeđen, Cvetković nije želio, kao niti odgovoriti ima li izostanak veze s "ovacijama" Niki koje se očekuju na maksimirskim tribinama.

"S obzirom da Niko više nije Dinamov igrač, ja ovo ne bih želio komenirati. No, moram reći da imam visoko mišljenje, ne samo o njemu, nego i o cijeloj obitelj Kranjčar." - suzdržano je kazao Cvetković.

Pitali smo Cvetkovića misli li da će se netko od igrača posebno istaknuti, jer utakmica bi mogla poslužiti kao europski izlog Dinamovcima.

"U tome se slažem. Naš motiv je dokazati se protiv Bayerna. Ovakve utakmice su veliki izlog, a moram napomenuti da ovoga trenutka naše igrače prati veliki broj skauta, što znamo po njihovom interesu za naše utakmice." - dodao je Cvetković.

"Osobno poznajem Felixa Magatha i par puta sam se i privatno družio s njime, te želim reći da je  on pravi profesionalac i trener pobjednik. Sumnjam da će igrači Bayerna pred punim stadionom igrati slabijim tempom." - rekao je o spektaklu Cvetković.

Odgovarajući na pitanje hoće li utakmica s Bayernom negativno utjecati na gostovanje u Koprivnici kod Slaven Belupa, sportski direktor Dinama nam je rekao: "Utakmica sa Slavenom je u subotu i ima dosta vremena da se igrači osvježe. Mi moramo tempirati vrijeme tako da pobijedimo. I to ne na način da se pripremamo u stilu "mi smo bolja momčad pa ćemo pobijediti", već da se potpuno pripremimo za tu utakmicu. Ona je za nas presudna s obzirom da nam nakon gostovanja u Koprivnici u goste dolazi Hajduk. Slaven nam je prošle sezone ostao dužan, dva puta su nas pobijedili i zbog tog poraza smo izbačeni iz Lige za prvaka."

Zlatko Dalić, trener Varteksa rado je za Index najavio utakmicu u Maksimiru, upozoravajući da u prvih jedanaest neće istrčati Posavec, kako je najavljeno, nego Vukman.

"Ova utakmica će za njih biti jedan velik izazov. Moji igrači su željni dokazivanja na velikim utakmicama kao što je ova protiv Bayerna. Sigurno je da je ova utakmica za sve igrače veliki plus i da će se oni pokazati u što boljem svjetlu." - kazao nam je Dalić.

Dalić također nije želio komentirati izostanak najboljeg igrača Prve HNL u ovoj utakmici.

"To ne bih htio komentirati. Po mojem se mišljenju radi o ozljedi, ali što je doista posrijedi ne mogu znati." - tvrdi trener Varteksa.

"Morate shvatiti da su takve utakmice, poput onih koje smo igrali protiv Lensa u Intertoto kupu vrlo važne za klub, ali i za igrače. Liga nam je takva da se teži da svi odu što prije van i da se što prije prodaju. Tome je pridonjela i kriza našeg klupskog nogometa." - dodao je Dalić.

"Ovo će biti dobra utakmica. Bayern će igrati rasterećeno, no ipak se to radi o Nijemcima koji će profesionalno odraditi ovaj prijateljski susret i riješiti sponzorske obaveze. Njihov bundesligaški ritam srijeda-subota navikao ih je na ovakve utakmice, tako da mislim da ćemo ih teško iznenaditi." - ustvrdio je trener Varteksa.

O tome kako će ova utakmica utjecati na momčad prije dolaska Rijeke u Varaždin, Dalić je rekao: "Ja nisam od trenera kojima bi to smetalo. Meni je svejedno hoće li igrači igrati utakmicu protiv Bayerna ili će trenirati. Oni će biti podjednako biti umorni, ali svakako mislim da će im ova utakmica donijeti jedno veliko iskustvo."

S.H.

Pročitajte više