Hrvatskim igračima slobodan dan, Blažević napao Barića

DAN NAKON razočaravajućeg nastupa protiv Švicarske na otvaranju Europskog prvenstva u Portugalu izbornik hrvatske vrste Otto Barić dao je igračima slobodan dan.

Međutim, slobodan dan u kampu Estelagem do Soraja nije donio i mir u hrvatski stožer. Na konferenciji za novinare u hrvatskoj bazi pojavio se i bivši hrvatski izbornik Miroslav Blažević. Kada je Barić u analizi jučerasnje utakmice kazao kako ništa ne bi mijenjao u taktici, Blažević je burno reagirao.

"Kako možeš to kazati? Učinio si veliku pogrešku, a igra i taktika bili su potpuno krivo postavljeni," kazao je Blažević.

Na konferenciji je bio nazočan i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatko Marković. Nakon utakmice u Leiriji, Marković je bio vidno razočaran, međutim na pressici je pokušao obraniti Barića, kazavši kako je Blažević sve primjedbe trebao kazati stručnom stožeru, a ne ovako napasti Barića.

U ne baš ugodnoj atmosferi Barić je za idući nastup protiv Francuske najavio nekoliko promjena.

"Nisam zadovoljan igrom šestorice igrača. Protiv Slovačke i Danske su pokazali da mogu, no u susretu sa Švicarskom potpuno su podbacili," kazao je Barić, dodavši kako će protiv aktualnih europskih prvaka u momčad ubaciti nekoliko novih igrača. Po svemu sudeći, protiv "tricolora" bi mogli od prve minute zaigrati Tudor, Rapaić i Tomas, a iz sastava ispasti Bjelica, Šimunić i Šokota

"Naši izgledi protiv Francuske vrlo su mali, no naša su očekivanja uvijek veća od realnih, pa smo i protiv Švicarske prema svim najavama bili favoriti. Sad se vidjelo da to i nije baš tako. Ipak, nadam se da možemo iznenaditi Engleze," kazao je Barić, koji se nakon razgovora s novinarima pridružio Markoviću i Blaževiću kako bi primirili situaciju.

Pročitajte više