Hrvatskog golmana u Premier ligi dočekala je noćna mora. Odgovorio je savršeno

Foto: Profimedia

OTKAKO je došao u Englesku, Ivo Grbić (28) proživljava rezultatski najteže dane u karijeri. Nastupio je dosad u pet utakmica za Sheffield United te u njima primio čak 15 golova. Ipak, nakon groznog starta i jedne utakmice koju je zbog potresa mozga proveo na klupi, Grbić je počeo dobivati simpatije engleske publike.

Nakon utakmica protiv Brightona u FA Kupu te Crystal Palacea i Wolvesa u prvenstvu, našao se na žestokom udaru engleskih medija, ali su zato nakon poraza 6:0 od Arsenala mediji bili iznenađujuće puni razumijevanja za vratara. Sofascore je njegovu izvedbu ocijenio s loših 5.6, a neprolaznu ocjenu su dobila još četvorica njegovih suigrača.

Isplivao je iz teške situacije

Za razliku od njih, Grbić je unatoč svemu izbjegao kritike engleskih medija. Za Daily Mail je bio jedan od boljih na terenu u poraženoj momčadi. Ističe se njegova obrana nakon pokušaja Gabriela Jesusa, a za primljene golove navodi da je u tim akcijama bio bez šanse.

The Star piše da su ga suigrači iz zadnje linije ostavili na cjedilu i amnestira ga riječima da se ne može smatrati odgovornim niti za jedan gol. Jednako razmišljaju i drugi mediji pa je za neke od najzaslužniji što je bilo tek 6:0. 

Sada je stigla i prva utakmica u kojoj je Grbić nastupio, a da Sheffield nije poražen. Upravo je hrvatski vratar najviše zaslužan za to jer je sakupio velikih devet obrana te po Sofascoreu zaradio ocjenu od 8.3.

Grafika: Sofascore

Ne samo to, našao se i u momčadi kola po Sofascoreu pa se može reći da je savršeno odgovorio na jako tešku situaciju u kojoj se našao.

Podsjetimo, Grbić je u ljeto 2020. prešao iz Lokomotive u Atletico Madrid za 3.5 milijuna eura. U slavnom klubu je u iduće tri i pol godine branio u samo 14 utakmica, pa je u aktualnom prijelaznom roku napustio klub uz odštetu od 2.5 milijuna eura. Trenutno se njegov Sheffield nalazi na dnu Premier lige sa samo 14 osvojenih bodova.

Pročitajte više