Finale Davis Cupa

Hrvatskoj čestitali srpski as te jedan od najvećih u povijesti

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

HRVATSKA je svjetski prvak u tenisu nakon što su proteklog vikenda u finalu Davis Cupa svladali Francusku 3:1. 

Čestitke hrvatskim tenisačima stižu sa svih strana pa tako je jedna stigla iz susjedne Srbije. Janko Tipsarević, igrač koji je prije 6 godina zauzimao osmo mjesto na ATP ljestvici, na Twitteru je objavio:

"Velike čestitke Hrvatskoj na osvajanju Davis Cupa! Čestitke momci, bravo!", napisao je Tipsarević koji i sam zna kakav je osjećaj podići pehar najstarijeg momčadskog sportskog natjecanja.

Bio je dio ekipe Srbije koja je podigla trofej Davis Cupa u Beogradu 2010. Zanimljivo, protivnik je također bila Francuska. Tipsarević je lagano izgubio u prvom meču od Gaela Monfilsa, a naslov je Srbima donio Viktor Troicki. On je u odlučujućem petom meču zamijenio Tipsarevića i pobijedio Michaela Llodru.

 

Osim toga, čestitku je uputio i Bob Bryan, legenda američkog tenisa koja s bratom Mikeom već više od 15 godina čini jedan od najboljih parova u povijesti tenisa. Bob je većinu ove sezone propustio zbog ozljede, a preko Twittera je izrazio divljenje Marinu Čiliću:

"Velike čestitke Hrvatskoj na osvajanju Davis Cupa. Uvijek sam impresioniran skromnošću i klasom koju Marin Čilić prikazuje u pobjedi i porazu. Istinski šampion", napisao je Bob Bryan, a Marin Čilić se zahvalio američkom i srpskom tenisaču.

Pročitajte više