Hrvatskoj prvo mjesto na vaterpolo turniru u Brazilu

U FINALNOJ utakmici dodatnih kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre u Ateni večeras su u Brazilu vaterpolisti Hrvatske pobijedili Njemačku sa 6:1 (2:1, 2:0, 1:0, 1:0). Susret je odigran na plivalištu Vasco da Gama, a sudili su pred 1500 gledatelja Kiszelly iz Mađarske i Stavropoulos iz Grčke.

HRVATSKA:- Vićan, Burić, Volarević, Šimenc 2 (1), Vranješ 1, Štritof, Smodlaka, Milaković, Franković 1, Barač, Hinić 2, Fatović, Kobešćak.

NJEMAČKA:- Stamm,Tchigir, Dierolf, Schroedter, Weissinger, Zellmer, Politze, Wollthan 1, Schertwitis,Kreuzmann, Nossek, Kaiser, Mackeben, Pohlmann, Moeller.

ČETVERCI:- Hrvatska 1 (1), Njemačka 0.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE:- Hrvatska 2 (1), Njemačka 3 (0).

Hrvatski vaterpolisti slavodobitno su završili nastup na kvalifikacijskom turniru u Brazilu na kojem su ostvarili sedam uzastopnih pobjeda. Cilj dolaska u Brazil ostvaren je u polufinalnom susretu u kojem smo jučer sa 12:0 deklasirali Rumunjsku i time izborili nastup u Ateni, a finalni susret sa Nijemcima bio je samo "formalnost", odnosno utakmica za prestiž kojom su odabranici Zorana Roje dokazali da su se oni spletom nesretnih okolnosti našli na ovim kvalifikacijama.

Samo u prvoj četvrtini Njemački vaterpolisti su donekle držali priključak s našim reprezentativcima koji su bili oslabljeni neigranjem našeg prvog centra Mile Smodlake, koji zbog ozljede prsta nije ni ulazio u bazen.

Njegovu ulogu prezeo je odlični Igor Hinić koji je uz dva zgoditka dva puta osigurao i prednost igrača više za našu reprezentaciju. Pored Hinića dva gola za našu reprezentaciju postigao je i veteran Dubravko Šimenc koji je sigurno realizirao i četverac.

Izbornik Zoran Roje može biti zadovoljan prikazanom igrom u Brazilu, gdje su naši vaterpolisti dokazali da su za klasu bolja momčad od ostalih sudionika. Bolji dio momčadi bila je obrana, pa će Roji i suradnicima glavni zadatak pred odlazak na Olimpijske igre u Atenu biti kako poboljšati igru u napadu .

Uspiju li u tome, naši vaterpolisti, koji su u Brazilu uhvatili "posljednji vlak" za Atenu, na olimpijskim igrama moći će se ravnopravno upustiti u borbu za olimpijska odličja sa raprezentacijama Mađarske, Srbije i Crne Gore i Italije.

Pročitajte više