lige petice

Hrvatu u Herthi prijeti otkaz. Uprava želi njemačku legendu, navijači Kovača

Foto: EPA

BERLINSKA Hertha upala je u veliku krizu. Poslije solidne prošle sezone svi su bili uvjereni da ove mogu postati legitimni kandidati za izlazak na europsku scenu. Međutim, klub iz glavnog grada Njemačke krenuo je u suprotnom smjeru.

Hertha je vezala četiri uzastopna poraza, a posljednji se dogodio za vikend u okršaju s Augsburgom pa su sve učestalije priče o smjeni hrvatskog stručnjaka Ante Čovića. Mladi trener danas je imao sastanak sa sportskim direktorom kluba Michaelom Preetzom, a ishod zasad nije poznat.

Kako piše Kicker, Čović je došao u klub jako nervozan i namrgođen. Budućnost mu je i dalje neizvjesna.

Hertha trenutno zauzima 15. mjesto u Bundesligi, a pred momčadi iz Berlina užasno je težak raspored. Za vikend im u goste dolazi Borussia Dortmund, a zatim je čekaju dvoboji s Eintrachtom, Mönchengladbachom, Freiburgom i Leverkusenom. 

Sve sluti na borbu za opstanak. I zato se sve češće spominje da je Jürgen Klinsmann prvi pick Uprave za gašenje požara. Nekada sjajni napadač dugo nije radio u Bundesligi, ali je član Herthinog Nadzornog odbora. Dakle, može uskočiti i pokušati unaprijediti igru razorene ekipe.

Navijači, pak, žele Niku Kovača, ali on je navodno odbio opciju preuzimanja kluba iz rodnog mu grada. Kovač i Čović su veliki prijatelji - Niko je kum Antinom sinu Mauriceu. Također, bivši hrvatski izbornik igrao je za Herthu u dva navrata. Od 1992. do 1996. odigrao je 138 utakmica i zabio 15 golova, a od 2003. do 2006. u 75 nastupa zabio je osam golova.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više