"HSV-u treba pozitivni luđak i težak tip, poput Van Gaala i Zebeca"

VELIKOG hrvatskog trenera Branka Zebeca prisjetio se bivši njemački reprezentativac i direktor HSV-a Günther Netzer.

Nekadašnji sjajni veznjak osam je godina bio direktor HSV-a i u tom je razdoblju pretvorio hamburški klub u veliku momčad koja je osvojila tri naslova njemačkog prvaka (1979., 1982. i 1983.) i Kup europskih prvaka 1983.  Prvi od spomenuta tri domaća naslova nogometaši HSV-a su osvojili sa Zebecom na klupi, a do ostalih trofeja ih je vodio Austrijanac Ernst Happel.

HSV je danas, nakon osam kola Bundeslige na posljednjem mjestu sa samo četiri boda, a loši su rezultati stajali posla donedavnog trenera Michaela Oenninga. Netzer je uvjeren da napredak može donijeti samo trener iz svjetskog vrha, a njegovo je rješenje Louis van Gaal, nizozemski stručnjak koji je prošle sezone dobio otkaz u Bayernu.

"Van Gaal je pozitivan luđak. Jedan je od petorice najboljih svjetskih trenera. Da mu dopuste, u nekoliko bi godina odveo HSV u europski vrh. Ali siguran sam da u klubu nemaju hrabrosti za njegovo dovođenje", kazao je Netzer za Bild, a na opasku da Van Gaal slovi kao karakterno teška osoba, imao je spreman odgovor:

"Pa što, i Zebec i Happel koje sam doveo u HSV su bili teški tipovi. A postigli su velike uspjehe."

Pročitajte više