Hunt jednim udarcem nokautirao Mira

Foto: UFC

MARK HUNT savladao je Franka Mira u svojoj najboljoj maniri, jednim udarcem nakon kojeg je samo odšetao do svog kuta. Neil Magny je preživio teške batine u prvoj rundi da bi onda savladao Hectora Lombarda, a do pobjeda prekidom nakon što su bili dvije runde u minusu, došli su australski borci Jake Matthews i Daniel Kelly.
 
Hunt i Mir nisu zapravo puno ponudili u tri minute svoje borbe. Bilo je to klasično pogledavanje i ispitivanje snaga, uz poneki pomalo i stidljiv pokušaj udarca. Oba borca su čekali, a pokazalo se kako je s pravom takav pristup imao Mark Hunt. Početkom treće minute borbe, Mir je počeo fintirati pokrete tijelom kao da će krenuti na rušenje, a Hunt je kvalitetno naciljao i provukao desni kroše točno na uho svog protivnika. Mir je pao, a Hunt je primijetio kako je napravio dovoljno te je u svom stilu prošetao.
 
Ovo je Samoancu druga impresivna pobjeda u nizu i sigurno si je osigurao nastup u nekoj velikoj borbi, možda već ovog ljeta. S druge strane, Miru je drugi poraz u nizu i on se sada ponovno nalazi u teškoj situaciji, udaljen od vrha te bi mu možda umirovljenje bio najbolji potez, osim u slučaju da namjerava srušiti UFC rekord koji je ovom borbom izjednačio. Naime, Mir je 27 puta nastupio u UFC-u, jednako koliko i dosadašnji jedinstveni rekorder Tito Ortiz.
 
U sunaslovnoj borbi vidjeli smo sjajan okršaj Hectora Lombarda i Neila Magnya. Nakon što je odradio godinu dana pauze zbog dopinga, Lombard je krenuo onako kako smo od njega i navikli, agresivno od prve sekunde i to mu se isplatilo. Vrlo brzo je pogodio Magnya, poslavši ga na pod, gdje je uslijedilo dvije minute teškog batinjanja, tijekom kojeg je sudac par puta bio blizu prekida, no Magny je bio dovoljno aktivan. Do kraja runde je Lombard i dalje bio bolji, no vidjelo se kako se podosta ispuhao.
 
Magny je to iskoristio u drugoj rundi, posebno njenoj drugoj polovici, nakon što je na početku napravio kiks i odveo borbu na parter, no Lombard tamo nije mogao napraviti nešto slično onom s početka borbe. Posebno je dobar Magny bio posljednjih 90 sekundi runde, kad je prvo pogađao Lombarda iz full mounta, a nakon toga i dok mu je bio na leđima, no sudac je i Lombardu dao šansu da preživi rundu. No, bilo je to samo jalovo, jer se treća runda nastavila jednako te je nakon minute došlo do prekida i desete pobjede Magnya u posljednjih 11 borbi. Najzanimljiviji podatak iz ove borbe je sigurno to da bi sudačke kartice, vjerojatno po prvi put u povijesti, presudilo svakom borcu po jednu 10-8 rundu, što dovoljno govori o kakvoj je preokretu bila riječ.
 
Sjajnu borbu odradili su domaća uzdanica Jake Matthews i Johnnya Case. Od početka je publika mogla vidjeti samo akciju, gdje je Case pokazao da je došao po 13. pobjedu u nizu, no 21-godišnjak nije dozvolio poraz na svom terenu. Dojam je kako je Case ipak bio dovoljno dobar da bi sudačkim karticama osigurao prve dvije runde u svoju korist, no onda se Matthews budi. Odradio je sjajan posao kickovima u tijelo, da bi posljednju minutu odveo borbu u parter gdje dolazi do gušenja samo 15 sekundi prije.
 
Sličan preokret odradio je i njegov sunarodnjak i bivši četverostruki olimpijski judaš, Daniel Kelly. I kod njega se dobio dojam kako dvije runde gubi od Antonia Carlosa Juniora, no u treću rundu je ušao svjež kao da nema 38 godina, odnosno 12 više od svog protivnika. Kad je doveo borbu na pod, krenuli su udarci koji su doveli do prekida i sjajne pobjede za ovog australskog sportskog velikana.
 
Na glavnom programu se dogodio i povratak Jamesa Te Hune, koji je bio veliki favorit protiv bivšeg hokejaša Stevea Bossea. No, već krajem prve minute Bosse je pokazao zašto na njegovom rezimeu svtoji 90% pobjeda nokautom. Pronašao je priliku za pogoditi tri brza udarca, koji su Te Hunu nokautirali tako da posao na podu nije bio niti potreban. Tako da Mark Hunt nije jedini koji je jutros odradio “walkout knockout”.
 
Bec Rawlings je u izuzetno neizvjesnoj borbi savladala Seohee Ham jednoglasnom odlukom sudaca, a u drugoj ženskoj borbi je slavio Leslie Smith protiv Rin Nakai. Japanka je dolazila do rušenja i kontrole, no čini se kako su suci ovog puta odlučili više cijeli precizne udarce u stand upu, koji su stvarali očitu štetu, za razliku od klasičnog “grindanja” Nakai.
 
Vrlo dobra bila je i borba s Fight Pass programa, gdje je Ross Pearson savladao Chada Laprisea podijeljenom odlukom, koja je uistinu mogla otići na obje strane. Vrijedna nokaut pobjeda dolazi Alanu Joubanu, a krasan prekid upisao je i Dan Hooker.
 
UFC Fight Night 85 – rezultati
 
Mark Hunt def. Frank Mir – KO (R1 3:01)
Neil Magny def. Hector Lombard – TKO (R3 0:46)
Jake Matthews def. Johnny Case – SUB (R 4:45)
Dan Kelly def. Antônio Carlos Júnior – TKO (R3 1:36)
Steve Bossé def. James Te-Huna – KO (R1 0:52)
Bec Rawlings def. Seohee Ham – jednoglasna odluka sudaca
 
Alan Jouban def. Brendan O’Reilly – TKO (R1 2:15)
Dan Hooker def. Mark Eddiva – SUB (R1 1:24)
Leslie Smith def. Rin Nakai – jednoglasna odluka sudaca
Viscardi Andrade def. Richard Walsh – jednoglasna odluka sudaca
 
Ross Pearson def. Chad Laprise – podijeljena odluka sudaca
Alan Patrick def. Damien Brown – jednoglasna odluka sudaca
 
 

Pročitajte više