Hunt pobijedio Mirka sudačkom odlukom

MIRKO FILIPOVIĆ u tokijskoj Saitama Areni poražen je od Novozelanđanina Marka Hunta. Nakon duge, teške i neizvjesne 20-minutne borbe odluku su donijeli suci, kod kojih je najveću ulogu odigrala Huntova agresivnost i sjajna tehnika.

U ring tokijske Saitama Arene prvi je ušao Novozelanđanin Mark Hunt, u stilu pravog maorskog ratnika. Mirko Filipović po prvi puta u ring je ušao uz zvuke Shortyjeve pjesme "Dođi u Vinkovce".

Oba boraca na samom početku pokazala su strašnu samouvjerenost, no prvi je ipak napao Hunt. Mirko je odmah uzvratio high-kickom, no Hunt je uspio izmaknuti.

Naš borac vrlo brzo je preuzeo kontrolu nad borbom, sjano je taktizirao i na taj način skupljao vrijedne bodove. Hunt je pokušavao borbu pretvoriti u boksački okršaj, krenuo je u seriju udarca na koje je Mirko previše "mlako" reagirao. Cro Cop je boksao iz daljine, što baš i nije bila najbolja taktika za borbu s Huntom. No, Novozelanđanin je primio dva neugodna direkta, dok ga je novi high-kick tek okrznuo preko brade.

Na kraju prve runde dalo se zaključiti kako je Hunt bio nešto aktivniji, no prava borba tek je trebala početi. Mirko je Hunta cijelo vrijeme sprječavao da uđe u kvalitetnu seriju, dok je Hunt zaista sjajno podnosio Mirkove udarce.

Naš je borac počeo razmišljati o prebacivanju borbe u parter, jer bi na taj način vrlo vjerojatno skupio veliki broj bodova. Druga runda ipak je protekla u znaku Marka Hunta, koji je stalno tražio desni kroše ili aperkat u namjeri da uništi Mirka. No, do kraja druge runde to mu nije uspjelo.

Tijekom posljednjih pet minuta borbe gledali smo svojevrstan spektakl, Mirko je dva puta sjajno uputio high-kick, no Huntova tehnika bila je zapanjujuća. Bila je to vrhunska borba, neizvjesna do zadnje sekunde.

U zadnjoj minuti Mirko je uspio Hunta baciti u parter, pa se na samom kraju našao u velikoj prednosti. No, suci su vrlo brzo označili kraj borbe te se čekala sudačka odluka.

Hunt je osvojio dva sudačka glasa, a naš borac tek jedan. Novozelanđanin je ostvario veliku pobjedu te se uspio osvetiti Mirku za nekadašnji poraz. Kod sudaca je vjerojatno presudila Huntova velika želja i stalno napadanje protivnika. Naš borac pružio je dostojan otpor.

Filipović i Hunt u subotu su se susreli po drugi puta. Već su zajedno našli u ringu, ali po K-1 pravilima i to neposredno nakon što je Hunt postao K-1 prvak. Mirko je tada pobijedio odlukom sudaca, a zanimljivo je da je u toj borbi Hunt nakon čuvenog Mirkovog high-kicka, za razliku od drugih koji su ga doživjeli, ustao i nastavio borbu.

Mirko se u subotu četvrti put borio u Novogodišnjoj noći. Podsjetimo, 2001. godine pobijedio je nokautom Yujia Nagatu, 2002. godine odlukom sudaca Kazuyuki Fujitu, a 2004. godine Kevina Rendelmana.

Naš gladijator tijekom meča posebno je pazio na Huntovu sposobnost da sjajno prima i podnosi udarace, ali i na vrhunske pojedinačne udarce koje je sposoban uputiti.

Mirkova borba protiv Hunta bila je ukupno njegova 23. borba u Prideu.

Nakon što su suci dva glasa dali Marku Huntu, Mirko se zahvalio gledateljima i stručnom timu na potpori te je napustio ring tokijske Saitama Arene.

Pročitajte više