I četvrtu utakmicu uzastopce Rijeka bez pobjede

IGRAČI Rijeke su na Kantridi odigrali tek 1:1 sa Zagrebom i tako prepustili drugo mjesto na ljestvici splitskom Hajduku.

Pred nešto više od dvije tisuće gledatelja na riječkom stadionu poveo je Zagreb već u 11. minuti. Nakon udarca Parlova, Žilić je kratko odbio loptu, natrčao je ponajbolji igrač zagreba Senijad Ibričić i poentirao.

U jeku napada domaćina, Zagreb je imao veliku priliku povećati vodstvo deset minuta prije kraja poluvremena, ali je Kartelo iz lijepe prilike bio neprecizan.

Nekoliko minuta prije kraja poluvremena Rijeka se ipak vraća. Đalović se izborio sa poda za jednu loptu, gurnuo do Štroka koji sa ruba kaznenog prostora krasno pogađa kut Stojkićeva gola.

Svi Riječani vjerojatno će žaliti za 58. minutom kada je Stojkić obranio kazneni udarac najboljem strijelcu Rijeke Radomiru Đaloviću. Do kraja utakmice domaćini su pokušavali nekako doći do pobjedonosnog gola, ali nisu uspjeli.

Ovo je četvrta uzastopna utakmica da riječani nisu osjetili slast pobjede, što je činjenica koja mora zabrinjavati trenera Zlatka Dalića.

Sastavi:
Rijeka: Žilić, Marčić, Vučko, Čagalj, Budicin, Šafarić, Jakirović, Bule, Štrok, Škoro, Đalović
Zagreb: Stojkić, Mikulić, Nadarević, Pejić, Kartelo, Mujdža, Brkljača, Parlov, Čutura, Piškor, Ibričić

Prvo poluvrijeme:

Pred nešto više od dvije i pol tisuće gledatelja počela je utakmica na Kantridi.

Već u 1. minuti Nino Bule izveo je slobodan udarac s nekih dvadesetak metara udaljenosti, gađavši daljnji kut, ali Stojkić brani. Nekoliko minuta kasnije Štrok je lijepo pokušao proigrati Alena Škoru, no Stojkić je prije stigao do lopte.

U 9. minuti nakon što je Parlov  probio lijevi bok, Ibričić se našao na desetak metara od gola, no, nije dovoljno dobro pucao.

Gol za Zagreb! U 11. minuti nakon udarca Parlova, Žilić je odbio loptu do Ibričića koji sa pet, šest metara zabija za vodstvo gostiju.

U 16. minuti Šafarić je pokušao iz slobodnjaka sa dvadesetak metara, ali siguran je Stojkić na golu Zagrebaša. Šest minuta kasnije opet je omaleni Šafarić isprobao udarac, međuti, opet je vrlo siguran Stojkić.

U 35. minuti Zagreb je imao lijepu priliku za povećanje vodstva. Naime, Kartelo je nakon asistencije Ibričića bio u dobroj prilici, ali je izbliza loše pucao i dopustio Žiliću da bez problema uhvati loptu.

Gol za Rijeku! U 42. minuti Riječani su se vratili iz rezultatskog minusa. Sjajni Štrok sa ruba kaznenog prostora naciljao je kut Stojkića, koji nije zaista ništa mogao.

Drugo poluvrijeme:

Drugo poluvrijeme bolje otvara Rijeka pa tako u 50. minuti veznjak Sergej Jakirović puca topovski sa dvadesetak metara, ali nije bio dovoljno precizan. Lopta je prohujala poviše grede.

Jedanaesterac za Rijeku! U 58. minuti sudac je dosudio kazneni udarac za domaćine, kojeg je skrivio Nadarević. Međutim, Stojkić brani udarac najboljem strijelcu Rijeke Radomiru Đaloviću pa rezultat ostaje u egalu.

Deset minuta kasnije opet bivši Varteksovac Nikola Šafarić prijeti Stojkiću, ali i ovaj put njegov udarac nedovoljno je precizan.

Kako se bliži kraj utakmice Riječani sve više stiskaju, ali ne daju se Zagrebaši tako lako, odlučno brane svoj gol.Riječani ipak nisu uspjeli stići do pobjedonosnog zgoditka pa se Zagreb vraća u Kranjčevićevu sa velikim bodom.

Ovo je četvrta utakmica uzastopce da Riječani nisu okusili slast pobjede.

V.B.
Foto:K.H.

Pročitajte više