I Chelsea želi ići na Raketni pogon

U UTRKU za Ivana Rakitića, prema pisanju engleskih medija, uključuje se i Chelsea, koji ga želi za duži vremenski period.

Ivan Rakitić u posljednje je vrijeme sve nezadovoljniji svojim statusom u Gelsenkirchenu. Fred Rutten ne favorizira hrvatskog veznjaka te on više vremena provodi na klupi nego na terenu. Naravno, da 20-godišnjeg Rakitića to ne može zadovoljiti jer se tek u sljedećim godinama treba razviti u vrhunskog igrača. Raketa je rekao da je vrlo nezadovoljan te da će pokušati prisiliti Nizozemca da ga počne stavljati u momčad. No, upitno je što će s time biti. Fred Rutten njeguje stil u koji se hrvatski reprezentativac čini se, ne uklapa.

Dosta se proteklih mjeseci govorilo o tome da je Rakitić zapravo prerasao Schalke i da će potražiti svoju budućnost u nekoj velikoj momčadi. Na listi potencijalnih kupaca u prošlom ljetnom prijelaznom roku tako su se našli Inter, Juventus, Arsenal, a posljednjih se dana povezivao i s mogućim transferom u Barcelonu.

No, prema pisanju engleskih medija Chelsea je jako zainteresiran za Rakitića. Istina, klub sa Stamford Bridgea ima brojne vrhunske veznjake u svojoj momčadi, no niti Ballack niti Deco nisu više toliko mladi.

Navijači Chelseaja najviše se sjećaju Rakitića iz prošlogodišnje utakmice Lige prvaka kada je Schalke ispao, a tada je upravo on bio jedan od najboljih pojedinaca u njemačkoj momčadi.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više