Transferi

I Hajduk se danas obogatio od Vlašićevog transfera u Rusiju

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

NIKOLA VLAŠIĆ od danas je i službeno igrač moskovskog CSKA. Rusi su od Evertona otkupili njegov ugovor, a vrijednost transfera procjenjuje se na 14 milijuna eura. To je odlična vijest i za još jedan klub - Vlašićev matični Hajduk.

Naime, prema ugovoru koji je potpisan kada ga je Hajduk prodao u Everton za osam milijuna funti, Hajduku pripada 10 posto od idućeg Vlašićevog transfera te će, prema tome, zaraditi oko 1,4 milijuna eura. Dodatnih oko 450 tisuća eura Hajduk će zaraditi temeljem FIFA-inog mehanizma za solidarnost. S obzirom na to da je Vlašić od svoje 12. pa do 19. godine bio registriran kao igrač Hajduka, klubu se isplaćuje naknada za njegov razvoj, koja kumulativno iznosi oko 3 posto ovog transfera. 

To je sjajna vijest za Bijele koji sada raspolažu znatno većim sredstvima u kreiranju nove momčadi koja bi morala biti konkurentnija na domaćem i inozemnom planu. 

To je ujedno i najveći ulazni transfer u povijesti ruskog kluba, čime je Vlašić svrgnuo s trona Seydoua Doumbiju, koji je CSKA koštao oko 10 milijuna eura. 

Pročitajte više