I Karlo se oprostio od Miamija

NAKON što su u petak ATP turnir Masters serije u Miamiju napustili Marin Čilić i Ivan Ljubičić, dan kasnije im se pridružio i Ivo Karlović.

Nakon nešto više od dva sata igre francuski tenisač Julien Benneteau, inače 72. igrač svijeta, pobijedio je najboljeg hrvatskog tenisača Ivu Karlovića,19. nositelja turnira, sa 3:6, 6:4, 7:6(2).

Samo je tijekom prvog seta Karlović uspio dominirati i nametnuti svoju igru razornih udaraca. U prvom setu je čak dva puta oduzeo servis suparniku, imao sedam as servisa i nije dopuštao nikakvu priliku Francuza.

No, u nastavku meča na terenu se odvijala sasvim drugačija slika. Benneteau je primirio Karlovićev servis, posebno drugi, i na njemu radio velike neprilike hrvatskom tenisaču. U drugom setu je tako Benneteau imao čak pet break prilika i jednu je iskoristio, dok je Karlović uglavnom statirao na suparnički servis.

Meč je tako otišao u treći set gdje je Benneteau nastavio s prokušanim receptom. Upravo je on imao jedinu break loptu, ali je Karlović ipak uspio dogurati do tie-breaka. Tamo, pak, nije bilo promjene, već kod 2:1 Benneteau radi prvi mini-break, a potom osvaja četiri poena zaredom za konačnih 7:2 u tie-breaku.

Karloviću je na kraju malo vrijedilo što je pogodio 22 asa. Osvojio je, za njega, malo poena na prvi servis (73 posto).

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više