I Marin Čilić u drugom tjednu Wimbledona!

MARIN ČILIĆ je još jednom srušio Mathieua. Ovoga puta u najvećem meču karijere, za prolaz u četvrto kolo Grand Slama rezultatom 6-7, 6-3, 6-4, 7-6.

Čila je dobio u četiri seta, a moglo je i u tri. Već se u prvom setu vidjelo da Marin ima i strategiju i "instrumente" da upravlja mečem. U tie breaku je imao mini break, ali ga nije iskoristio i izgubio je set. Nije ustuknuo ni stopu, ostao je dosljedan planu igre. Kada je trebalo ući u teške izmjene ulazio je, a kad je trebalo promijeniti ritam znao je to učiniti u pravi čas.

Servis ga je samo na tren iznevjerio u tie breaku prvog seta i na početku četvrtog. 18 asova razbilo je samouvjerenost francuskog tenisača, a Marinovi reterni su Mathieua zaustavljali svaki puta kada je pokušavao krenuti naprijed. Čila je protivniku tri puta oduzeo servis, a naravno najvažniji poeni bili su oni u tie breaku  četvrtog seta koji je Marin započeo breakom, ali ga je i brzo ispustio.

No, ni to nije pokolebalo Čilića koji je još jednom pokazao koliko je uznapredovao i na psihološkom planu.
Sljedeća zapreka je opet Francuz, Arnaud Clement koji svladao Meltzera u četiri seta, prilika za još jedan veliki korak... Danas je Čilić pokazao da za to ima i igru i volju i znanje.

Foto: Momir Jelovac

Pročitajte više