I Martina Hingis bodrila makarsku Steffi Graff

POVRATAK Mirjane Lučić na teniske terene Indian Wellsa zaintrigirao je mnoge da se popnu na tribine. U gledalištu se tako našao i Ivan Ljubičić, inače osmi nositelj ovogodišnjeg izdanja popularnog turnira.

No, čim je 25-godišnja Makaranka završila meč s Amerikankom Lindsey Nelson, među prvim se čestitarima našla stara prijateljica Martina Hingis. Zajedno su 1998. godine poharale Australiju, a osim poznanstva, veže ih i situacija u kojoj se trenutno nalaze. Švicarka, nekad najbolja svjetska tenisačica, tek se nedavno vratila tenisu. I djevojke su, stoga, imale pregršt tema za razgovor.

"Mislim da smo se posljednji puta srele prije dvije-tri godine. Tada smo obje bile izvan tenisa. Pitala sam je gdje je bila sve ovo vrijeme, čime se bavila. "Trenirala sam." - kaže mi ona. U šali sam je upozorila da mi ne laže, pa ne može tri godine samo trenirati. Da je trenirala, ne bi se ostavila tenisa." - primjetila je Maritna.

No, dosta je vremena prošlo i stvari su se u Mirjaninom životu strahovito mijenjale. Martina nije znala. Barem tako kaže.

"Plakala sam češće nego što to možeš zamisliti, prošla sam krzo teško razdoblje s ocem, ma u biti, sa svima oko mene. Onda sam upala u financijske probleme, ostala sma bez trenera. Nakon svega, osjećam se jača nego ikad." - bio je Mirjanin odgovor.

"Sretna sam zbog nje, lijepo je kad vidiš da netko ima toliku snagu. Pogledala sam je nakratko prije meča s Amerikankom, izgleda zaista dobro na terenu.  Ali trening je nešto sasvim drugačije od trenutaka kad treba dobiti prvi meč, nakon tolike stanke. Stalno se preispituješ, strah je sveprisutan. Jednostavno se bojiš neuspjeha, i ako se uspiješ izdići iznad toga, čini ti se kao da si na vrhu svijeta." - podvukla je Hingis.

D.R.

Pročitajte više