I moćni Cuidad Real će drhtati pred 15 tisuća Zagrebovih navijača u Areni!

U NEDJELJU na noge rukometašima Zagreba u Arenu stiže ponajbolja europska i svjetska momčad Cuidad Real. Hrvatski su prvaci već osigurali plasman u osminu finala Lige prvaka, a u posljednja će dva kola (protiv Reala i sljedeći vikend protiv HSV-a) tražiti što bolji plasman pred doigravanje.

Bašić: Dolazi najbolja momčad na svijetu

"Sinoć smo gledali derbi španjolskog prvenstva, odnosno utakmicu Real - Barcelona i mogli smo vidjeti da igramo protiv najbolje momčadi na svijetu. Savršeno organizirane i posložene, odličnog ritma. Čak i kada ih je Barcelona stigla, ostali su mirni, znali su da će doći opet njihovih pet minuta i individualnom su kvalitetom opet otišli na četiri razlike. Prepotentno je reći da smo mi favoriti u toj utakmicu. Oni su favoriti", rekao je u uvodu danas održane press konferencije strateg Zagreba Mirko Bašić dodavši da ipak ima razloga za optimizam.

"Naši mladi igrači koji su sudjelovali na EP-u u Austriji vratili su se 20 posto jači nego prije. Dobro smo pripremljeni i solidnog zdravstvenog stanja. Jedino krpamo Balića i Tončija Valčića. Pokušat ćemo iznenaditi europskog prvaka. Teško je govoriti o njihovim slabostima, no sigurno da ima sitnica na kojima možemo pokušati doći do prednosti", objašnjava Bašić.

Upitan da otkrije dio taktike za ovu veliku utakmicu, Bašić nije previše skrivao.

"Naravno da postoji taktika. Svaki dan gledamo videa njihovih utakmica i nalazimo na detalje gdje ih možemo hvatati. Obrana je svakako ključ svega i ako ona bude na nivou, zajedno s raspoloženim vratarom kao što smo ga imali protiv Kopenhagena, mislim da imamo šanse", smatra trener.

Upravo kada je Bašić krenuo podrobnije opisivati taktičke varijante pripremljene za Španjolce, glas je digao također prisutni sportski direktor Božidar Jović. Nije se šalio.

"Što je ovo Mirko? Što ćemo sada otkrivati taktiku protivnicima, kao da oni ne čitaju novine. Kakvo je to ponašanje?", grmio je Jović bijes prebacujući i na novinare koji su se "usudili" pitati takvo pitanje.

Džomba: Možda dođu opušteni

U pomirljivijem tonu utakmicu su najavili i Zagrebovi rukometaši Mirza Džomba i Jakov Gojun.

"Dvorana će opet biti puna što znači 15 tisuća mjesta. Mislim da smo prešli okvire rukometa. Zagreb je ponovno "in", a mi ćemo to u nedjelju pokazati. Cuidad zadnjih pet ili šest godina vlada europskim rukometom, najbolja su ekipa na svijetu. No, niti njima neće biti svejedno pred 15 tisuća gledatelja. Napravit ćemo sve da ih iznenadimo", obećava Džomba i dodaje kako se dio optimizma gradi i na tome da bi Španjolci u hrvatsku metropolu mogli doći opušteni.

"Riješili su španjolsko prvenstvo gdje su sigurno prvi, a osigurali su i prvo mjesto u našoj skupini. Može se dogoditi da ne dođu potpuno motivirani i ako mi odigramo maksimalno može se dogoditi iznenađenje. No, neovisno o rezultatu, bitno je da gledatelji iz Arene izađu zadovoljni i da smo dali sve od sebe."

Gojun: Ima nervoze

Slično razmišlja i mladi Jakov Gojun koji je priznao da u Zagrebovim redovima vlada mala nervoza.

"Ne dolazi svaki dan ovakva momčad u Zagreb. Nitko od naših igrača ne smije zakazati ako želimo pobjedu. Oni su favoriti, ali smatram da ih možemo iznenaditi uz pomoć publike koja će nas podržavati", rekao je najbolji obrambeni igrač Europe.

Arena otvorena već dva sata prije

Utakmica započinje u 18 sati, a radi mogućih gužvi koje su se događale na prijašnjim susretima, organizatori mole da se u dvoranu krene dosta ranije. Vrata će biti otvorena dva sata prije starta utakmice. Već su do četvrtka rasprodane gotovo sve ulaznice, a zanimljiva informacija je i ta da je do sada prodano više od tri tisuće ulaznica za utakmicu s HSV-om koja je na rasporedu tek sljedeći vikend. Zagreb je stvarno "in" kako je dobro primijetio Mirza Džomba.

Pročitajte više