I Muenchen 1860 stao u red za Klasnića

MOŽE se steći dojam da polovica njemačke Bundeslige želi hrvatskog reprezentativnog nogometaša, 29-godišnjeg Ivana Klasnića, koji je trenutačno u Nantesu.

Premda ima valjani ugovor s Nantesom do 2012. godinem, sve su okolnosti da će Klasnić još ovog ljeta napustiti popularne "kanarince", koji su se nakon jedne prvoligaške sezone opet spustili razred niže.

Klasnić je imao neprilagođenu sezonu u Nantesu te je uz mnoštvo ozljeda i odlazaka na sud, gdje se odvija njegov proces protiv liječnika bivšeg kluba, bremenskog Werdera, uspio zabiti tek šest pogodaka u žuto-zelenom dresu Nantesa.

Već ranije se ime Klasnića spominjalo u kontekstu Hamburga, Herthe i Hannovera, a posljednje informacije govore da su za njega zainteresirani u njemačkom drugoligašu München 1860.

"Sastao sam se s Klasnićem tijekom zime i razgovarali smo o kombinaciji njegova dolaska u München. Nikakav dogovor nije postignut, ali smo napravili prvi korak prema svemu. Ispred mene je novi pokušaj da se sastanem s njim", rekao je Miroslav Stević, sadašnji sportski direktor München 1860, a nekadašnji igrač ovog kluba, za minhenski list TZ.

Inače, Stević je igrao u Münchenu kada su ovi bili stabilni prvoligaši. Primjerice, u sezoni 1999./00. München 1860 je bio četvrti na ljestvici Bundeslige. No, kada su 2003./04. ispali u drugu ligu, više se nisu vraćali.

Ove sezone su bili 12. u drugoj ligi, a mogući dolazak Klasnića je jedan od dokaza da ozbiljno misle na povratak u birano društvo.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više