I Vujčiću se repka ne uklapa u ljetne planove (vol.2)

NIKOLA VUJČIĆ treći je košarkaš koji je u samo nekoliko dana potvrdio da neće nastupati za hrvatsku reprezentaciju ovog ljeta. Prvu odbijenicu preko medija poslao je Mario Kasun, a kao razloge naveo je zdravlje, odnosno nedostatak istog.

"Već dugo odgađam odluku. Igram sve lošije, a trudim se kao nikad u životu. Za Hrvatsku sam uvijek igrao sa srcem i opet ću. U posljednje tri godine prošao sam kroz kalvariju. Pa neka mi netko kaže da foliram", objasnio je Kasun.

Ubrzo je i Giriček u intervjuu za SN ustvrdio kako ne namjerava promijeniti svoju odluku i zaigrati na kvalifikacijskom turniru za OI u Pekingu. Kao alibi je još jednom upotrijebio džoker "kćer".

"Imam kćer, ona mi je važnija od reprezentacije. Devet mjeseci godišnje sam u SAD-u i tri mjeseca odmora želim provesti s njom. Svi koji me poznaju znaju da mišljenja ne mijenjam preko noći", rekao je Giriček.

Posljednja u nizu medijskih odbijenica je ona Nikole Vujčića. Spličanin je obznanio kako ne namjerava promijeniti svoju odluku i vratiti se u reprezentativno jato. Razlog je loša sezona isprekidana ozljedama zbog kojih nije fizički adekvatno spreman. Maccabijev centar tvrdi kako u stanju u kojem se nalazi nije sposoban pomoći reprezentaciji, a da će ljeto iskoristiti za jačanje lijeve noge koja mu je 30 posto slabija od desne.

Ne zna se Žižićev i Bagarićev stav

Još uvijek nije poznat stav  trećeg odmetnika (Kasuna ne računamo) Andrije Žižića koji je ovih dana degradiran u Panathinaikosu. Žiža već neko vrijeme ne igra za prvu momčad, a od posljednje utakmice više nije među konkurentima jer je preselio na tribinu. Ne bi začudilo da se splitski centar vrati u reprezentaciju koja bi mu ovaj put bila od koristi za povratak prema natjecateljskoj formi...

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više