Iaquinta mora u zatvor: "Uništili su mi život, patim kao pas već četiri godine"

Foto: EPA

LEGENDARNI napadač Juventusa Vincenzo Iaquinta prije nekoliko godina odlučio je prestati se baviti nogometom nakon što je optužen da je surađivao s mafijom, a vođa mafijaške organizacije navodno je bio njegov otac, kojem prijeti čak 19 godina zatvora.

Talijanski mediji potvrdili su da je Iaquinta osuđen na dvije godine zatvora zbog ilegalnog posjedovanja oružja i navodne suradnje s talijanskom mafijom. 

Nekadašnji talijanski reprezentativac najavio je žalbu i ističe kako je siguran da će dokazati da nije kriv pa da neće morati u zatvor na dvije godine.

"Ovo je sramotno. Uništili su mi život jer nisam ništa napravio. Patim kao pas već četiri godine. Ne samo ja već i moja obitelj, a nitko nije napravio ništa pogrešno. Naša obitelj uopće ne zna tko je ta mafija i uništili su mi život bez razloga. Moja borba neće prestati. Ja sam osvojio Svjetsko prvenstvo s Italijom. Pravda će doći na vidjelo i neću odustati dok se ne izborim za to", poručio je Iaquinta.


Vicenzo Iaquinta bio je i legenda Udinesea za koji je igrao od 2000. do 2007. Zatim je potpisao za Juventus, s kojim je bio prvak Italije 2013., a s Italijom je 2006. osvojio naslov svjetskih prvaka u Njemačkoj.

Pročitajte više