Ibanez: Svi mi govore da sam najbolja lijeva noga u Hrvatskoj

U PAKETU sa, sada već zaboravljenim Guillermom Suarezom, Luis Ibanez stigao je u Dinamo prije dvije godine. Za razliku od svog sunarodnjaka, Lucho se uspio nametnuti i postati standardan u prvoj postavi Modrih.

Kako to već biva kad neki stranac u Dinamu solidno odigra nekoliko utakmica u nizu, vrlo skoro krenu agitiranja i priče o igranju za hrvatsku reprezentaciju. Nisu one mimoišle ni Ibaneza, koji je u intervjuu za Ole.com govorio o  igranju za Hrvatsku, boravku u Dinamu, hrvatskom nogometu i možebitnom povratku u Bocu.

"Podnio sam zahtjev za dobivanjem hrvatskog državljanstva, predao sve potrebne papire, a sad ćemo vidjeti kako će se stvari dalje odvijati. U klubu me svi bodre i govore mi kako sam najbolja lijeva noga u Hrvatskoj. U svakom slučaju, odluku ću donijeti u dogovoru sa svojom obitelji", priznaje Ibanez, koji se vrlo brzo naviknuo na život u Zagrebu:

"U prvih nekoliko mjeseci najviše sam problema imao s jezikom, ali trudio sam se što prije svladati ga kako bih mogao normalno komunicirati s ljudima. U posljednje vrijeme, pak, najviše muke zadaje mi vrijeme jer je jako hladno. Ipak, da mi je netko rekao da ću se ovako dobro priviknuti na život u Zagrebu ne bih mu vjerovao."

Zanimljiva je Ibanezova usporedba argentinskog i hrvatskog nogometa: "U Hrvatskoj se igra vrlo čvrsto i vrlo brzo dok je argentinski nogomet nešto drukčijeg tempa - igra je opuštenija i puno manje pažnje se posvećuje kolektivu", kazao je Ibanez dodavši kako nema prevelike razlike između Dinamovih i Bocinih navijača: "I naši navijači su jako fanatični, bodre nas od prve do zadnje minute, bez obzira na rezultat."

"Uvijek sam govorio da mi je žao što nisam više pružio Boci, čiji sam navijač od malih nogu. Boca mi je sve ovo dala i nadam se da ću joj jednog dana vratiti. Razlozi zbog kojih sam otišao bili su isključivo ekonomske prirode", naglasio je Ibanez.

Pročitajte više