Ibrahimović o odnosu s ocem: Morate razumjeti Balkan

Foto: EPA

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) prošle je godine završio sjajnu karijeru, tijekom koje je nastupao za Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG, Manchester United i Los Angeles Galaxy. Osvojio je 31 klupski trofej, a prema podacima Transfermarkta, zabio je 469 i asistirao za 204 pogotka u 827 službenih utakmica.

Jedan od najboljih nogometaša 21. stoljeća danas radi kao savjetnik Milana, u kojem je završio karijeru, a sad je dao velik intervju za ABtalks. Među ostalim, govorio je o svojim roditeljima, Bošnjaku Šefiku Ibrahimoviću i Hrvatici Jurki Gravić, te o braći i sestrama.

"Imam dobar odnos s majkom, a malo manje dobar s ocem"

"Obitelj nam je jako pomiješana. Moja majka je čistačica. Imam dvije sestre s mamine strane. Sa starijom nisam u kontaktu, a bliži sam s drugom, koja je također starija od mene, jer imamo istog oca i majku. Moj stariji brat preminuo je prije nekoliko godina, a imam i mlađeg brata s majčine strane. Imam dobar odnos s majkom, a malo manje dobar s ocem.

No to ne znači da je on loš. Morate razumjeti Balkan, tamo je ponos velika stvar. Tko donosi hranu na stol, tko se brine o obitelji... Otac me je stvorio, ali otišao sam na višu razinu u smislu ekonomije i ostalog. Ostvario sam više toga. Ponos je takav da on ne želi pomoć, ne treba mu ništa. No ja mu ipak pomažem jer vjerujem u to", rekao je Ibrahimović.

Pročitajte više