Nogomet

Ibrahimović sve bliže povratku u reprezentaciju Švedske

Foto: EPA

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (39) je sve bliže povratku u reprezentaciju Švedske za koju je posljednji susret odigrao na Europskom prvenstvu 2016. godine.

Prema pisanju La Gazzette dello Sport, Ibrahimović je u studenom imao sastanak s izbornikom Švedske Janneom Andersonom koji je izjavio da je otvoren za razgovor o povratku napadača Milana.

"Ako Zlatan otvori vrata, pričat ćemo"

"Ako Zlatan otvori vrata, pričat ćemo. Ono što smo kazali jedan drugom ostat će privatna stvar", kazao je Anderson za švedske medije, a prenosi La Gazzetta dello Sport.

Ibrahimović je na tom sastanku raščistio neke stvari s Andersonom kojeg je otvoreno kritizirao zbog izostavljanja ofenzivca Juventusa Dejana Kuluševskog iz startne postave u utakmici Lige nacija protiv Francuske u rujnu.

Na sastanku u studenom Ibrahimović je izgladio stvari s izbornikom, a kasnije je i pojasnio u čemu je bio problem.

"Smetalo mi je što Kuluševski nije igrao"

"Pričao sam s izbornikom i objasnio sam mu situaciju. Tijekom 20 godina pravio sam put onima koji nisu dobrodošli, a to su stranci iz raznih sredina. Kada je on došao na mjesto izbornika, donio je drugačije odluke i zatvorio vrata svega što sam radio tijekom 20 godina. To mi se nije svidjelo. Požalio sam se jer je Dejan izostavljen iz startne postave. Juventus je potrošio mnogo novca na njega, ali on nije igrao za reprezentaciju. Nedostaje mi Švedska. Vratio bih se ako ću se osjećati dobro, ali moja prisutnost ne bi trebala uznemiravati nikoga. Vidjet ćemo što će se desiti kada dođe pravi trenutak", kazao je Ibrahimović.

Ibrahimović je za Švedsku odigrao 116 utakmica i postigao 62 pogotka, a posljednji nastup upisao je na Euru 2016. godine kada je Švedska ispala u skupini.

Na Euru koji će se igrati ove godine Švedska se nalazi u skupini E sa Španjolskom, Poljskom i Slovačkom.

Pročitajte više