Ibričić: Hajduk treba igrača kakvog ima Dinamo

Foto: Nino Strmotic/PIXSELL

U POSLJEDNJEM kolu jesenskog dijela SuperSport HNL-a Dinamo i Hajduk su na Maksimiru odigrali remi bez golova. Jesenski prvak Hajduk je tako ostao na sedam bodova prednosti ispred trećeplasiranog Dinama, koji ima dvije utakmice manje. Hajduk je tako ostao neporažen i u trećem derbiju ove sezone.

U prvom kolu bilo je 1:2 na Maksimiru, a zatim je na Poljudu završilo 1:0. Hajduk pod vodstvom Mislava Karoglana i dalje ne zna za poraz. Upisao je šest vezanih pobjeda i dva remija - s Lokomotivom i sad na Maksimiru. Bijeli su tako ovim remijem osigurali bolji međusobni omjer s Dinamom i zbog toga Hajduk može biti prvak i ako dvije ekipe na kraju sezone budu imale isti broj bodova.

Utakmicu i aktualna pitanja vezana uz Hajduk komentirao je aktualni sportski direktor FK Sarajeva Senijad Ibričić, jedan od najomiljenijih i najboljih igrača Hajduka u ovom stoljeću. 

Kako ste vidjeli ovaj derbi bez golova?

Odmah u startu se vidjelo da nitko ne želi izgubiti. Svi smo znali da se prvenstvo ovom utakmicom ne rješava. Ima još puno utakmica do kraja. Treba pohvaliti Karoglana, Hajduk nije bio u nikakvom bunkeru, htjeli su igrati i izlazili su visoko, ali derbiji su često ovakve čvrste utakmice bez puno šansi i 0:0 je najrealniji rezultat. 

Obrambeno je Hajduk bio jako dobar, s nijedne strane nismo vidjeli veliku šansu. Izbjegavanje poraza u ovom derbiju je veliki rezultat za Hajduk. Imamo istu prednost kao i ranije, samo treba hrabro nastaviti naprijed.

Karoglan se pojavio kao netko bez velikog igračkog ili trenerskog renomea, ali ostao je neporažen i u 21. utakmici na klupi Hajduka.

Čovjek je bez poraza, nema puno toga za dodati, nego mu treba čestitati. Dugo sam u nogometu, ne samo kao igrač, ali nikada nisam shvaćao zašto bi se trenera trebalo suditi po tome ima li iza sebe značajnu igračku karijeru.

Rezultati trebaju pričati o radu svih nas, bez obzira jesmo li bili veliki igrači ili ne. Što se Karoglanovog rada tiče, skidam mu kapu. Niz bez poraza od 21 utakmicu je nevjerojatan, želim mu da ga nastavi do kraja sezone.

Kada gledate Hajduk iz perspektive sportskog direktora, primjećujete li neke nedostatke u ekipi, odnosno trebaju li Hajduku pojačanja u zimskom prijelaznom roku i kakva?

Mislim da se mora dovesti dva-tri kvalitetna igrača ako se želi ostati na prvom mjestu. Kostur ekipe je dobar, izbalansiran, nosi ih zajedništvo i navijačka podrška kakvu malo tko ima, praktički im je svejedno igraju li na Poljudu ili u gostima.

Međutim, sigurno treba još kvalitete kako bi se osvojila titula. Svima će biti lakše igrati, a pogotovo Livaji koji katkada ima previše tereta i odgovornosti na sebi. Potencijalni povratak Nikole Kalinića je jako dobra vijest za Hajduk.

Takav igrač i karakter može puno pomoći Hajduku u našoj ligi. Pored njega rekao bih da Hajduku treba igrač profila malog Baturine iz Dinama koji sada nije u formi, ali govorim o profilu veznog igrača koji radi razliku u sredini i koji će biti opasan prema naprijed.

Uz takvog igrača dobro bi došlo i kvalitetno krilo. To je moje mišljenje, nadam se da Hajduk neće propustiti priliku u siječnju i da su svjesni kako se treba pojačati uoči drugog dijela sezone. 

 

Pročitajte više