Ibričić i Vukušić odveli Hajduk do važne pobjede u dalmatinskom derbiju

U POSLJEDNJOJ utakmici trećeg kola HNL-a Hajduk je na Poljudu pobijedio Šibenik 2:0 zahvaljujući pogocima Senijada Ibričića i Ante Vukušića. Ovom pobjedom Splićani su pobjegli Dinamu na tri boda i probili se na treće mjesto iza jedinih stopostotnih momčadi u prve tri prvenstvene runde - Rijeke i Slaven Belupa.

Pred gotovo deset tisuća gledatelja Splićani nisu, kao prošle nedjelje, propustili iskoristiti kiks jedinog rivala u borbi za titulu. Na Dinamov remi u Varaždinu igrači Stanka Poklepovića odgovorili su trijumfom u dalmatinskom derbiju, poboljšavši time dodatno atmosferu uoči gostovanja u Zaprešiću i dvostrukog obračuna s rumunjskom Unirejom u play-offu Europa lige.

Bijeli su večeras bili umorni od okršaja s bukureštanskim Dinamom, u odnosu na kojeg je Poklepović napravio dvije izmjene u momčadi. Kako je Danijel Subašić u četvrtak zaradio suspendirajući žuti karton, Špaco je odlučio na golu dati prigodu Božidaru Radoševiću kako bi ga uigrao s obranom za prvi dvoboj s Unirejom, a umjesto viroznog kapetana Andrića mjesto je pored Marija Brkljače u sredini veznog reda zauzeo Dinko Trebotić. Sve drugo bilo je isto kao protiv Rumunja, uključujući i uraganski početak Bijelih.

Strinić asistirao Ibri pa se ozlijedio

Opet je Hajduk poveo iz prve prave prigode - u osmoj minuti Ibričić i Strinić odigrali su dupli pas, BiH reprezentativac je ostao sam na šest-sedam metara pred Blaževićem i zakucao loptu pod prečku. Ozljeda asistenta Strinića pokvarila je malo atmosferu - već nakon pet minuta Poklepović je morao uvesti Gorana Jozinovića na poziciju lijevog bočnog. Nije to bitno utjecalo na igru Hajduka, ali Poklepović bi za utakmice s Unirejom svakako volio vidjeti spremnog Strinića.

Iako je i dalje bio momčad s većim posjedom lopte, Hajduk je ipak nakon Ibričićeva gola pustio gas. Gosti se nisu razmahali, uglavnom su iz daljine neuspješno pokušavali ugroziti gol Radoševića, a prva iduća prava šansa viđena je u 36. minuti. Ibričić je nevjerojatno promašio gol Gorana Blaževića nakon što ga je uposlio Oremuš, a samo minutu kasnije Antonio Jakoliš oteo je loptu Jozinoviću i pronašao Mehmeda Alispahića koji glavom s pet metara nije uspio u stopostotnoj situaciji izjednačiti rezultat.

Jakoliš propustio stišati euforiju Bijelih

U nastavku Šibenčani su došli do izražaja, i da je mladi Jakoliš bio samo malo prisebniji, mogli su ostati neporaženi. Nakon bezuspješnih pokušaja Tomasova, Ibričića i Anasa, Jakoliš je u 61. minuti izašao sam ispred Radoševića, ali se je spetljao i dopustio obrani Hajduka da otkloni opasnost. Jakoliš je stvorio i iduće dvije ozbiljne prilike Šibenika, a onda je u 73. minuti riješeno pitanje pobjednika.

Jozinović je prošao po lijevoj strani i ubacio u sredinu gdje na prvoj stativi usamljeni Ante Vukušić matira Blaževića, uz Jakoliša ponajboljeg Šibenčanina večeras. Vukušić je tako i u drugoj utakmici u kojoj mu je Poklepović dao prigodu zabio pogodak. Do kraja utakmice Hajduk je kontrolirao igru, a najveću prigodu za 3:0 zabilježili smo u 82. minuti kada je Ante Režić promašio vrata Blaževića.

I s dva gola i netaknutom mrežom zadovoljna je bila splitska publika, koja je glasnim navijanjem tijekom cijele utakmice bodrila svoje ljubimce. Hajduk nije oduševio, ali puno važnije od dojma je da je bodovni saldo iz kola u kolo sve veći...

HAJDUK: Radošević, Oremuš, Maloča, J. Buljat, Strinić, Trebotić, Brkljača, Tomasov, Ibričić, Anas Sharbini, Vukušić

ŠIBENIK: Blažević, Jurčević, Cerić, Medvid, Elez, Bačelić-Grgić, Husmani, Bloudek, Alispahić, Božić, Jakoliš

Sudac: Lukša Klaić (Ćilipi)

Pročitajte više