Ibričić za Index: Pobjedom na Maksimiru želimo zakoračiti u finale Kupa

TRI zagrebačka gostovanja u sljedećih 20 dana umnogome će odrediti sudbinu nogometaša Hajduka ove sezone. Splićani će u tom razdoblju na megdan Lokomotivi (subota, 15 sati) i Zagrebu (2. travnja), ali i Dinamu u prvoj utakmici polufinala Kupa (24. ožujka), što će, s obzirom na riješenu situaciju u prvenstvu, biti vrhunac sezone za oba naša najveća kluba, posebice za Hajduk koji bi osvajanjem Rabuzinova sunca osigurao nastup u kvalifikacijama Europske lige u srpnju.

O Hajdukovim ciljevima i ambicijama do kraja sezone u intervjuu za Index progovorio je Senijad Ibričić, najbolji igrač momčadi Stanka Poklepovića, koji je izrazio nadu u uspješan završetak sezone za klub s Poljuda.

Senijade, kakva su Vaša očekivanja od dva maksimirska gostovanja u samo četiri dana?

U ovom je trenutku najvažnije da pobijedimo Lokomotivu i isperemo gorak okus koji je ostao nakon remija s Rijekom. Znamo da neće biti lako jer je riječ o vrlo dobrom protivniku, ali moramo tražiti tri boda kako bismo u što boljem raspoloženju dočekali prvi polufinalni dvoboj Kupa s Dinamom.

Spomenuli ste dvoboj s Rijekom. Koliko je onakav rasplet susreta ostavio traga na momčadi?

Sigurno da je utjecalo na ekipu. Cijelu utakmicu smo igrali dobro i onda onako nesretno u 88. minuti primili gol koji nam je oduzeo dva zaslužena boda. Posebno mi je žao zbog navijača, jer cijeli stadion nam je na kraju dvoboja pljeskao dajući do znanja da cijeni naš trud i dobru igru.

Poslije dvoboja s Lokomotivom slijedi, za Hajduk, utakmica godine.

Tako je, još nakon dolaska u Hajduk uvidio sam da se okršaji s Dinamom čekaju cijelu sezonu. U ovakvim situacijama zna se koji je glavni cilj gostujuće momčadi - postići pogodak kako bi imala nešto lakši posao u uzvratu pred prepunim Poljudom.

Nakon uvjerljive 5:0 pobjede protiv Slaven Belupa na otvaranju proljetnog dijela sezone, Vaš suigrač Mario Maloča je rekao kako "u Dinamu znaju da protiv Hajduka nemaju što tražiti". Kako iz sadašnje perspektive gledate na tu njegovu izjavu?

Ha, a činjenica je da smo ih u posljednjih šest utakmica pobijedili četiri puta, uz jedan remi i tek jedan poraz. To je zasigurno jedan od elemenata na kojima gradimo svoj optimizam.

Dinamo nije briljirao u posljednje tri utakmice. Koji bi Vas rezultat zadovoljio u prvom dvoboju?

Uz uvjet da zabijemo pogodak i ne izgubimo, bilo koji. I poraz 2:1 ne bi bio loš, ali mi ćemo na Maksimir istrčati s ciljem da pobijedimo kako bismo se već u prvoj utakmici približili toliko željenom finalu. Ipak, ne želim se zavaravati i znam da će nas dočekati vrlo dobar Dinamo, željan pobjede i novog dokazivanja.

Iskustvo trenera Poklepovića trebalo bi igračima biti velika pomoć pred oglede s Dinamom. Koliko ste Vi osobno zadovoljni novim strategom?

Gospodin Poklepović je u ovo malo vremena otkako nas je preuzeo pokazao koliki je stručnjak. On jednostavno nogomet ima u malom prstu, a posebno mi se kod njega sviđa činjenica da preferira napadačku igru i da je ofenzivno orijentiran trener.

Što očekujete od momčadi do kraja sezone?

Isto što i navijači - da budemo drugi i osvojimo Kup. Znamo da neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe kako bismo ostvarili zacrtano i onda na ljeto krenuli u novi proboj u Europsku ligu.

Sa Senijadom Ibričićem u momčadi?

Ha, tek nedavno sam produžio ugovor s Hajdukom i zbilja mi se nikamo ne žuri, tako da je ostanak puno realnija opcija od odlaska u inozemstvo. Hajduk iduće sezone slavi 100. rođendan i samo u slučaju neke odlične ponude i dogovora s klubom mogu otići iz Splita...

Pročitajte više