Icardi riskira nastup na Copa Americi

Foto: Getty Images

MAURO ICARDI (26) riskira propuštanje predstojećeg izdanja Copa Americe u Brazilu između 14. lipnja i 7. srpnja 2019. godine.

Sky Sport Italia tvrdi kako je Mauro Icardi posljednjih mjeseci pretendirao kao predvodnik napadačke linije argentinske reprezentacije, odnosno kao prvi favorit izbornika Lionela Scalonija koji je, navodno, zbog narušenih odnosa označio Sergija Aguera i Gonzala Higuaina sekundarnim napadačima.

Međutim, s obzirom na tijek situacije, Sky Sport Italia upozorava i podsjeća kako je Icardijeva pozicija ozbiljno ugrožena zbog sadašnje situacije u Interu. Sredinom veljače oduzeta mu je bila kapetanska vrpca, navodno zbog neuspjelih pregovora oko produljenja novog ugovora. Situacija se uskoro razvila u delikatnu, još uvijek aktualnu sagu. Posljednje klupske utakmice službeno je propustio zbog ozljede koljena.

Sky Sport Italia pojašnjava kako Lionel Scaloni i Mauro Icardi redovito održavaju telefonsku komunikaciju. Ipak, povlaštenih nema. Pozvani će biti jedino reprezentativci u formi potrebnoj za napore Copa Americe. Mauro Icardi trenutačno ne zadovoljava potrebne uvjete.

Premda je u klupskoj karijeri za Sampdoriju i Inter u svim natjecanjima postigao 161 pogodak u 279 utakmica, Mauro Icardi je za argentinsku reprezentaciju nastupio u tek osam mečeva. Propustio je Svjetsko prvenstvo 2014. i 2018., kao i Copa Americu 2015. godine. Debitirao je 2013. godine. U posljednjoj utakmici, odnosno prijateljskom okršaju s Meksikom krajem 2018. godine, postigao je reprezentativni prvijenac.

Pročitajte više